Tallinna Ülikoolis algas riigikaitseõpetajate kursus

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tudeng Tallinna Ülikooli tekliga.
Tudeng Tallinna Ülikooli tekliga. Foto: Karel Tigas / SLÕhtuleht

Tallinna Ülikoolis algas täna kaitseministeeriumi toetatav riigikaitseõpetuse õpetajate kursus, mis on mõeldud inimestele, kes õpetavad praegu või soovivad tulevikus hakata õpetama riigikaitseõpetust.

Kursuse mahuks on 16 ainepunkti ning koolitusprogrammi edukalt läbinud võivad
õpetada koolis riigikaitseõpetust, kursustele on registreerunud 44 inimest, vahendas kaitseministeeriumi pressiesindaja.

Programm hõlmab loenguid Eesti sõjaajaloost, tänapäeva kriisidest ja relvakonfliktidest, Eesti riigikaitse korraldusest ja kaitseväe ülesannetest, kaitseväeteenistusest ja -distsipliinist, laskeasjandusest, topograafiast, esmaabist, pedagoogikast.

Kursus koosneb loengutest Tallinna Ülikoolis ning välilaagripraktikast Kuperjanovi jalaväepataljonis. Kursuse õppejõududeks on peamiselt kaitseväe ja kaitseliidu
ohvitserid.

Kaitseministeeriumis riigikaitseõpetust kureeriva personaliosakonna juhataja Hellar
Lille sõnul pakuvad kursused õppuritele intellektuaalset väljakutset ja huvitavaid
teadmisi.

«Samas loodame ka kursuslaste endi aktiivset panust ja kaasamõtlemist riigikaitseõpetuse uue ainekava koostamisel,» ütles Lill, kes ise õpetab riigikaitseõpetust Jüri gümnaasiumis.

Tallinna Ülikool on koostöös kaitseministeeriumiga sarnaseid kursuseid vaheaegadega korraldanud juba alates 1997/1998. õppeaastast. Samuti saavad riigikaitseõpetaja kvalifikatsiooni kõik Kaitseväe Ühendatud Õppeasutuste lõpetajad.

Kaitseministeerium toetab riigikaitseõpetust õpetavaid koole õppematerjalidega ning õppeekskursioonide ja välilaagrite korraldamisel.

Samuti korraldab kaitseministeerium riigikaitseõpetajate täiendkoolitust ning õppeainet populariseerivaid seminare koolidirektoritele.

2008. aasta mais sõlmisid kaitseminister Jaak Aaviksoo ja haridusminister Tõnis
Lukas riigikaitseõpetuse tegevusprogrammi aastateks 2008 - 2013.

Käesoleval aastal plaanib kaitseministeerium koos haridus- ja teadusministeeriumiga koostada riigikaitseõpetuse uue ainekava ning 2010. aastal plaanitakse välja anda uus ja ajakohastatud riigikaitseõpik.

Käesoleval õppeaastal õpetatakse riigikaitset kokku ligi sajas koolis üle Eesti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles