NATO Euroopa vägede ülemjuhataja rõhutas Eestis NATO valmidust ja tugevust

Copy
Kaitseminister Laanet ja kindral Wolters
Kaitseminister Laanet ja kindral Wolters Foto: Kaitseministeerium

Kaitseminister Kalle Laanet kohtus Tallinnas NATO Euroopa vägede ülemjuhataja kindral Tod Woltersiga (SACEUR), et arutada regionaalset julgeolekuolukorda.

«Oleme NATO idapiiril tunnistajaks viimaste aastakümnete kõige keerulisemale julgeolekukriisile. Olukorras, kus Venemaa sõjaline aktiivsus Ukrainas ja selle ümbruses kasvab, lisaks Valgevene hübriidrünnak meie regionaalsete liitlaste vastu, on vaja näidata alliansi valmisolekut kaitsta iga liitlasriiki,» ütles Laanet.

NATO Euroopa vägede ülemjuhataja saabus Tallinnasse, et demonstreerida alliansi tugevust, ühtsust ja solidaarsust kogu oma vastutusalas.

«NATO on valmis kaitsma iga liitlasriiki. NATO suurendatud kohalolek ja Balti õhuturbemissioon Eestis näitavad selgelt, et liitlased on pühendunud ja solidaarsed,» ütles kindral Wolters.

Eile aset leidnud kohtumisel kindral Woltersiga rõhutas Laanet, et liitlasvägede heidutus- ja kaitsehoiaku tugevdamine on oluline juhuks kui olukord piirkonnas peaks eskaleeruma.

«Meie heidutus- ja kaitsehoiak on vajalike jõudude ja võimekusega valmis rahu tagamiseks,» lisas kindral Wolters.

Kohtumisel arutati ka Eesti osalemist ja raudkindlat pühendumist NATO operatsioonidele.

NATO Euroopa vägede ülemjuhataja külastas visiidi raames ka Tallinnas asuvat NATO küberkaitsekeskust ja küberharjutusvälja ning sai ülevaate küberkaitseõppuset Crossed Swords 2021.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles