Ministeerium nõuab Repsilt kohtu kaudu tagasi ligi 120 000 eurot (21)

Loora-Elisabet Lomp
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Mailis Reps.
Mailis Reps. Foto: Mihkel Maripuu

Haridus- ja teadusministeerium nõuab endiselt ministrilt Mailis Repsilt tsiviilhagi korras tagasi 118 819,77 eurot, mis lisandub prokuratuuri esitatud süüdistusele, mis hõlmab omastamist 7500 euro väärtuses, kirjutas ERR

«Haridus- ja teadusministeerium on kriminaalasja raames esitanud Mailis Repsi vastu tsiviilhagi summas 118 819,77 eurot ja hagi aluseks on kriminaalasja toimikust nähtunud asjaolud ja tõendid. Hagi summa on prokuratuuri süüdistuses toodud kahjust suurem, kuna kahtlustus ja süüdistus hõlmab vaid toimepanija tegevuse tulemusena omastatut, mitte aga riigile tekkinud kogu kahju ja süüdistatava rikastumist riigi vahendite arvelt,» kommenteeris ERRile ministeeriumi esindaja Marko Kairjak Ellex Raidla Partnerite advokaadibüroost. 

«Kuna antud asjas on kohtumenetlus alles algamas, hagi täpne alus ja selleks olevad tõendid tulevad avaldamisele alles kohtulikul uurimisel, ja olgu täpsustatud, et muu hulgas võib muutuda ka hagi suurus, siis täpsemaid asjaolusid ei ole võimalik kohtumenetluse huvides avalikustada,» lausus Kairjak ja lisas, et ministeerium saab esitada täpsemad selgitused kohtuliku uurimise alustamise järgselt. 

Eelistung Mailis Repsi vastu esitatud süüdistuses toimub 7. jaanuaril, mil pannakse paika istungite ajakava. 

26. oktoobril võeti Mailist Repsilt riigikogus saadikupuutumatus. Puutumatuse võtmise poolt hääletas koosseisu enamus: 56 saadikut.

Repsi paturegister

Mullu novembris kirjutas Õhtuleht, et haridusminister Mailis Reps väärkasutab ministeeriumi vara ja tööjõudu, lastes ministeeriumi autojuhil sõidutada oma lapsi kooli ja huviringidesse. Selgus ka, et Repsi eraasjadega tegeles kaks ministeeriumi nõunikku, kelle nimi ega töökoht ministeeriumi kodulehel ei kajastunud. Üks nõunikest on Repsi hõimlane ja sai 3500 eurot palka.

Möödunud aasta 24. novembril alustas politsei Repsi suhtes väärteomenetlust korruptsioonivastase seaduse paragrahvi järgi, mis käsitleb avaliku vahendi korruptiivset kasutamist. Menetlust toimetas keskkriminaalpolitsei korruptsioonikuritegude büroo.

29. jaanuaril selgus, et Repsi suhtes algatatud väärteomenetlus muudeti kriminaalasjaks.

9. veebruaril valiti Reps riigikogu Keskerakonna fraktsiooni esimeheks ning ta kuulus ka Keskerakonna delegatsiooni praeguse valitsuse läbirääkimistel.

Hiljem sai avalikuks asjaolu, et Reps lasi ministeeriumil tasuda oma pere majutamise Rally Estonia ajal, samuti oli ta töölt koju viinud Jura kohvimasina.

Värskeimas juhtumis tuli välja, et Reps lasi oma 45. sünnipäeva tähistamise peo neljakohalise arve tipprestoranis tasuda ministeeriumil.

20. juulil taandas Reps ennast riigikogu Keskerakonna fraktsiooni juhi kohalt.

Kommentaarid (21)
Copy
Tagasi üles