Kaasõpilast pussitanud nooruk mõisteti tingimisi vangi

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu maakohus
Pärnu maakohus Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Täna karistas Pärnu maakohus peagi 16-aastaseks saavat noormeest, kes mullu 2. septembril Pärnus Rääma põhikooli territooriumil lõi pussnoaga teisele alaealisele poisile õla piirkonda, tekitades viimasele lõikehaava abaluu piirkonda ja füüsilist valu, tingimisi vangistusega.

Kuna eelpool kirjeldatud tegu oli toime pandud koolis, mis on avalik koht, kus eriti vahetunni ajal on liikvel palju õpilasi ja kuna teise isiku löömine noaga on vägivallategu, millega häiriti vahetunnis olevate õpilaste rahu, on tegemist ilmse lugupidamatuse avaldamisega ühiskonnas aktsepteeritud heade kommete, tavade ja normidega kinnitatud inimestevahelise suhtlemise reeglite vastu, vahendas maakohtu pressiesindaja.

Noormehe tegu kvalifitseeriti karistusseadustiku § 263 punkt 1 järgi avaliku korra raske rikkumisena vägivallaga, millise eest võib karistada rahalise karistusega või kuni viieaastase vangistusega.

Pärnu maakohus mõistis noormehele lühimenetluse sätteid kohaldades karistuseks 1-aastase vangistuse 2-aastase käitumiskontrolliga katseajaga.

Lisaks on tal kohustus omandada põhiharidus augustiks 2010 ning läbida katseaja vältel nõustamine kliinilise psühholoogi juures.

Kuna tegu on alaealisega, siis jäävad temalt väljamõistetud kohtukulud tema seadusliku esindaja kanda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles