Keskkonnainspektorite kontrollreid lõppes jäise suplusega

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mootorsaan.
Mootorsaan. Foto: Margus Ansu / Postimees

Eelmisel nädalal Vormsi lähistel kalastajaid kontrollinud keskkonnainspektorid vajusid mootorsaaniga läbi jää.

«See läbi jää vajumine oli suhteliselt õnnelik õnnetus - inimesed viga ei saanud ja ka saanil ei tekkinud suuremaid vigastusi,» rääkis keskkonnainspektsiooni pressiesindaja Leili Tuul.

Tema sõnul tegid Läänemaa büroo inspektorid eelmisel neljapäeval korralist kalapüügi järelevalvet. Juhtum leidis aset Vormsi saare edelaranniku lähedal, 140 m kaugusel Vormsi saare rannast.

«Läbivajumine nii lähedal rannikule ja nii madalas vees (sügavus oli selle koha peal ca 1m) ei olnud etteaimatav, sest just selle päeva hommikul oli avatud Vormsi - Rohuküla jäätee ja sellel trassil oli jää paksus 35 cm ning enamgi veel,» sõnas Tuul.

Ta lisas, et see ei olnud inspektoritele esimene kord saaniga jää peal sõita, kusjuures nad olid sõitnud ka samas piirkonnas, ehkki mitte sel aastal. «Ilmselt sattusid nad lahesopis kohta, kus olid all allikad ja jää seetõttu õhuke,» arvas pressiesindaja. Õnnetuspaigast 20 m kaugemal oli jää nii tugev, et kannatas peal autot. Ka ei olnud seal mingeid ohumärke näha.

Mootorsaan vajus sisse nii, et sadul ja mootori ülemine pool jäid ülespoole veepinda. Saan tõsteti välja ja viidi kohe teenindusse, et selgitada, kas mootor on saanud vigastada. «Selgus, et vigastatud on ühe silindri sisselaske klapid. Praegu on saan veel töökojas, kuid hakkab kohe uuesti tööle, kui varuosad on paigaldatud,» rääkis pressiesindaja. Muid vigastusi saanil ei ole.

«Kui suur tuleb saani korrastamise kulu, me täna veel ei tea, aga vigastust arvesse võttes ei tohiks see tulla suur,» rääkis Tuul.

Jäise supluse teinud inspektorid ise olid riietatud ujuvatesse turvakombinesoonidesse ja nad pääsesid ainult märgade jalgadega. Mingeid tervisehädasid ametnikud ei saanud.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles