Tartu spordi lühiuudised

Lenel Karu
Copy
Eliise Mikomägi
Eliise Mikomägi Foto: TÜASK

Eliise Mikomägi teenis kõrge koha

Klassikalise jõutõstmise Euroopa meistrivõistlustel Rootsis Västeråsis võitis Eliise Mikomägi tütarlaste –76 kg kaalukategoorias teise koha. Mikomägi tulemus oli 405 kg, mis tähistab ka uut Eesti rekordit.

Esikoha teeninud rootslanna Lova Norrblom võitis ainult 2,5 kg võrra suurema kogusummaga (407,5 kg) ja pronksile tuli soomlanna Nina Heikkinen tulemusega 400,5 kg.

Mikomägi parandas kükis kahel korral Eesti rekordit: 155 kg ja 160 kg. Lamades surumises jäi tema tulemuseks ainult 75 kg. Hiljem selgus, et ta kang oli valesti koormatud ehk ühele poole oli lisatud üks 2,5-kilone ketas rohkem. Seda protesti kohtunikud ega žürii siiski ei rahuldanud. Jõutõmbes jäi Mikomägi lõpptulemuseks 170 kg. TPM

Uku Renek Kronbergs tegi uue siserekordi

Tartus korraldatud Keveki rahvusvahelistel kergejõustikuvõistlustel püstitas Uku Renek Kronbergs 800 meetri jooksus uue Eesti siserekordi. Treener Ille Kuke õpilase aeg 1.52,86 tähistab ühtlasi nii U18 kui ka U20 vanuseklassi siserekordit.

Kronbergs on pärit Tallinnast, hakkas kergejõustikuga tegelema Rakveres ning viimased aastad on elanud Tartus. TPM

Korvpallimeeskond kaotas kodus tasavägise mängu

Eesti-Läti korvpalliliigas mängis Tartu Ülikool Maks & Mooritsa korvpallimeeskond kolmapäeval kodus Avis Utilitas Rapla meeskonnaga ning kaotas lisajal 94:98. Avaveerandi võitsid tartlased 22:13, eduseis püsis ka teisel veerandajal ning poolajaks viis Märt Rosenthal Tartu juhtima 43:36.

Kolmandal veerandil läks järjest paremasse hoogu Rap­la korvialune tandem Demajeo Wiggins ja Daryl Tucker, kelle vedamisel sai Rapla kuuepunktise eduseisu. Rosenthali viimase sekundi vise viigistas seisu 64:64.

Kuigi tartlased suutsid neljandal veerandil püsida 74:66 eduseisus, võitles Rapla end mängu tagasi Tuckeri juhtimisel, kes viis külalised ette 77:76. Vabavisetega sai Tartu ette, kuid Tucker võttis kaugviske, suutis selle koos veaga realiseerida ning Rapla 82:81 ette viia. Saadud vabavise ameeriklasel ei tabanud ja Tartu viimasel rünnakul tehti viga Emmanuel Wembile, kelle vabavisked viigistasid seisu 82:82.

Lisaajal otsustasid Rapla võidu nende kapteni täpsed vabavisked. TPM

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles