Registrite ja infosüsteemide keskuse pikaajaline juht paneb ameti maha

Meinhard Pulk
, Toimetas
Copy
Mehis Sihvart, Registrite ja Infosüsteemide Keskuse direktor
Mehis Sihvart, Registrite ja Infosüsteemide Keskuse direktor Foto: Erakogu

Esimese riikliku IT-asutusena loodud registrite ja infosüsteemide keskust (RIK) pea 12 aastat juhtinud Mehis Sihvart lahkub aasta lõpus ametist.

«Oleme selle aja jooksul arendanud digisüsteeme, mis on maailmas ainulaadsed. Näiteks e-äriregistrile omistatud maailma parima avaliku sektori teenuse auhind illustreerib hästi kõigi Eesti e-lahenduste taset,» ütles Sihvart.

Tema ametisoleku ajal on rajatud riiklik andmesaatkond, välja töötatud IT-seadmete keskne hankimine, IT-tugi KOV valimistel valimisjaoskondades. «Selle viimase projekti loonud meeskond asub uuest aastast juba riigi info- ja kommunikatsioonitehnoloogia keskuse koosseisus lahendust pakkuma kogu riigile,» rääkis Sihvart. Ta lisas, et tema enda jaoks on järgmiste sihtide seadmiseks just praegu õige hetk.

Sihvart asus RIKi direktori ametisse 2010 ja ta lahkub ametist omal soovil 31. detsembril 2021.

Justiitsministeerium kuulutab uue direktori leidmiseks välja avaliku konkursi, seni on RIKi direktori ülesannetes asedirektor Piret Meelind.

RIK on justiitsministeeriumi IT-asutus, mis arendab ja haldab nii riigile kui kodanikele olulisi e-teenuseid. RIKi 290-liikmelise meeskonna hallata on üle 70 registri ja infosüsteemi, näiteks: e-äriregister, e-notar, e-kinnistusraamat, kohtuinfosüsteem, kriminaalhooldusregister, kinnipeetavate register, karistusregister, e-toimik, elektrooniline Riigi Teataja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles