KUULA EESTIKEELSET PETUKÕNET ⟩ Politsei hoiatab: Telefonikelmid on ära õppinud eesti keele (8)

Andres Einmann
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Eesti politsei koostöös Ukraina kolleegidega on uurimisel jõudnud 19 illegaalse kõnekeskuseni, kust tehakse siinsetele inimestele tohutul hulgal petukõnesid. Pildil on üks sellistest.
Eesti politsei koostöös Ukraina kolleegidega on uurimisel jõudnud 19 illegaalse kõnekeskuseni, kust tehakse siinsetele inimestele tohutul hulgal petukõnesid. Pildil on üks sellistest. Foto: PPA

Telefoni teel raha välja petta üritavad kelmid on jõudnud uuele tasemele, potentsiaalse ohvri poole pöördutakse esmalt eesti keeles ja küsitakse, kas võib minna üle vene keelele.

Põhja prefektuuri kriminaalbüroo juht Urmet Tambre jagas sotsiaalmeedias helifaili, milles on kuulda, kuidas tugeva aktsendiga rääkiv mees pöördub potentsiaalse ohvri poole segases eesti keeles.

«Olete mures politseiosakonna pärast, mina olen Martin,» ütleb helistaja ja küsib, kas ta võib rääkida edasi vene keeles. Taustaks kostab jutusumin, mis viitab sellele, et kõne tuli petukõnede keskusest.

«Kelmid proovivad eesti keeles rääkida. Jätkuvalt saabuvad inimestele kõned politsei nimel. Kõnes väidetakse, et uuritakse kuritegusid, kus volitusega võetud teie nimel laenu. Seejärel palutakse tuvastamiseks öelda oma isikukood ja PIN koodid,» märkis Tambre ja soovitas sellised kõned lihtsalt kinni vajutada.

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles