Kohalikud kiruvad transpordiametit: ristmike nihutamine on kilplaste töö (7)

Ülle Harju
, ajakirjanik
Copy
Kohalike sõnul on Tartu-Võru maantee ja Kanepi-Varbuse tee risti nihutamine ja «ohutussaarte» ehitus raha raiskamine, mis võib muuta risti ohtlikumaks.
Kohalike sõnul on Tartu-Võru maantee ja Kanepi-Varbuse tee risti nihutamine ja «ohutussaarte» ehitus raha raiskamine, mis võib muuta risti ohtlikumaks. Foto: Arvo Meeks

Maainimesed avaldavad hämmastust transpordiameti valikute üle: amet tõmbab inimestele vajalikke teenuseid kokku, teeb aga samal ajal kalli raha eest kilplasetööd, tõstes ristmike asukohti paarsada meetrit sinna-tänna.

«Sellisel kujul, nagu nad täna seda ehitavad, riigi poolt täiesti ebamõistlik investeering,» hindas Kanepi vallavolikogu majandus- ja eelarvekomisjoni esimees Tiit Rammul (RE, pildil) kahe ristmiku pooleliolevat ümberehitust, mis maksab kokku 950 000 eurot. Ristmikud asuvad Põlvamaal Tallinna-Tartu-Võru-Luhamaa maanteel Kanepi aleviku lähedal. Ristmike vahe on üks kilomeeter, nüüd nihutatakse ristmikke teineteisele lähemale.

«Tartu-poolset teeristi oleks saanud korrigeerida sealsamas asukohas, pealesõitu järsemaks teha või mis iganes,» leidis Rammul. «See teine rist on tõesti ohtlik rist, olen sel aastal ise näinud seal vähemalt kolme avariid. Nad teevad selle risti nüüd veel laiemaks, et ristmiku ületamine võtab veel rohkem aega! See ristmik läheb selle ehitusega veel ohtlikumaks! Kiirendus- ja aeglustusrajad oleksid päris okeid, aga mingid saared keskele... Ohutussaare nooled tulevad ju niikuinii ja need hakkavad varjama teelesõitu. Selline ebamõistlik ristmike ümberehitamine on täiesti raisatud raha!»

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles