Ministeerium koostas ligi 50 miljoni euro suuruse sisejulgeolekukava

BNS
Copy
Foto: Arved Breidaks

Siseministeerium saatis avalikule konsultatsioonile 49 911 156 miljoni euro suuruse sisejulgeolekufondi (ISF) ja varjupaiga-, rände- ja integratsioonifondi (AMIF) rakenduskava.

Aastatel 2021-2027 saab Eesti sisejulgeolekufondist 27 656 519 eurot ja varjupaiga-, rände- ja integratsioonifondist 22 254 637 eurot.

Sisejulgeolekufond ISF toetab turvalisuse tagamist Euroopa Liidus, eelkõige terrorismi ja radikaliseerumise tõkestamist, võitlust raske ja organiseeritud kuritegevuse ja küberkuritegevusega ning kuriteoohvrite abi ja kaitset.

ISF-i kavas on kolm eesmärki: 1) parem infovahetus Euroopa Liidu ja liikmesriikide õiguskaitseasutuste vahel, 2) tihedam piiriülene operatiivkoostöö raske ja organiseeritud kuritegevusega võitlemisel, 3) parem võimekus ennetada kuritegevust ja terrorismi ning sellega võidelda.

Integratsioonifondi AMIF eesmärk on aidata kaasa Euroopa Liidu rändevoogude tõhusale haldamisele ning ühisele varjupaigapoliitikale ja rändepoliitikale. See kava koosneb kolmest erieesmärgist: 1) tugevdada ja arendada kõiki Euroopa ühise varjupaigasüsteemi aspekte, 2) tugevdada ja arendada seaduslikku rännet ja edendada kolmandate riikide kodanike integratsiooni ning 3) aidata võidelda ebaseadusliku rände vastu, sh edendada tagasisaatmist ja toetada taasintegreerumist kolmandates riikides.

Tagasisidet ootab ministeerium 22. detsembriks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles