Kalastajad lubatakse Narva veehoidla jääle

Margus  Martin
, ajakirjanik
Copy
Narva veehoidla on kalastajate hulgas populaarne koht.
Narva veehoidla on kalastajate hulgas populaarne koht. Foto: Ilja Smirnov

Pikalt kestnud külmakraadid ja seeläbi paranenud jääolud võimaldavad alates teisipäevast, 14. detsembrist minna kalastajatel Narva veehoidla jääle.

Voli kalasaaki nõutama minna on Kulgu sadamast 2,5 kilomeetri ulatuses ülesvoolu kuni 400 meetri kaugusele Eesti-poolsest kaldast, kuid mitte lähemale ajutisele kontrolljoonele kui 50 meetrit.

Seejuures on keelatud Narva veehoidla jääle minek ojade ja jõgede suudmetele lähemale kui 200 meetrit.

Jää paksus on kalastamiseks lubatud piirkonnas 19-21 sentimeetrit.

Narva veehoidla kaart. Kalastamiseks lubatud piirkond on tähistatud sinisega.
Narva veehoidla kaart. Kalastamiseks lubatud piirkond on tähistatud sinisega. Foto: Ekraani kuvatõmmis

Ida prefektuuri piirivalvebüroo juhi Urmas Elmi sõnul tuleb meeles pidada, et mootorsõidukiga jääle minnes ei tohi selle mass ületada 300 kilogrammi ja väljumine tuleb registreerida.

«Tuletame meelde, et ATV või mootorkelguga järve jääle mineku puhul on kohustuslik väljumine registreerida. Seetõttu on tagumine aeg teha viimased ettevalmistused ja luua endale konto meie iseteeninduses nii, et saaks piiriveekogule mineku ja tuleku mugavasti registreerida,» märkis Elmi.

Kuidas registreerida piiriveekogule minek?

Alustuseks tuleb veebilehel luua endale kasutajakonto. Pärast seda on järvele minekust ja tagasitulekust teatamiseks kaks võimalust:

* piiriveekogule mineku ja tuleku saab registreerida SMSiga saates lühisõnumi numbrile 5700 0001. Piiriveekogule minnes tuleb saata antud numbril tekst «Algus» või «A» ning piiriveekogult tagasi tulles tekst «Lopp» või «L».

* piiriveekogule mineku ja tuleku saab registreerida ka iseteeninduse veebilehel.

NB! Enne jääle minekut veendu, et kaasas on laetud akuga mobiiltelefon, navigeerimisseade, jäänaasklid, ning teavita jääle minekust kindlasti ka lähedasi. Hädaolukorras helista hädaabinumbril 112.

Värskeima info jääolude kohta leiab siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles