EKRE: valitsuse üleskutse ahjuküttest loobuda on eluvõõras (50)

BNS
Copy
Ahi
Ahi Foto: Arvo Meeks

Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) riigikogu fraktsioon esitas keskkonnaminister Erki Savisaarele arupärimise, millega soovib teada, kelle suunistel hakkab valitsus maksma toetust ahjuküttest loobujatele.

Riigikogus arupärimise üle andnud EKRE fraktsiooni liige Siim Pohlak ütles, et valitsuse algatus vähendada Eestis ahjude, pliitide ja kaminatega majapidamiste arvu, on põhjamaa kliimas eluvõõras ning kahjustab meie rahva julgeolekut. 

«Vastupidi – toetust tuleks ahjudest loobumise asemel maksta hoopis ahjude, pliitide ja kaminate ehitamiseks, et kriisiolukorras, näiteks pikema elektrikatkestuse korral oleks meil maksimaalselt palju elamisi, kus toasoe ja toidu valmistamise võimalus on omast käest võtta,» ütles Pohlak.

EKRE soovib arupärimises teada, milliseks hindab keskkonnaminister ahjuküttest loobumise mõju inimeste valmidusele tulla toime erinevate kriisidega ning milliseid alternatiivseid kütteallikaid soovitab riik ahjuküttest loobuvatel inimestel kasutada.

«Soovime vastust, kas Eestil on ka pikaajalisem eesmärk, mis aastal soovitakse ahjukütte kasutamine eramajades täielikult lõpetada ja kas ahjuküttest loobumise eest pakutava toetuse saamiseks peab inimene lõhkuma majast välja tahkel küttel töötavad kütteseadmed – ahjud, pliidid, katlad – või piisab nende kasutamise lõpetamisest ja kütteseadmed tohivad jääda reservi,» ütles Pohlak.

Kommentaarid (50)
Copy
Tagasi üles