Venemaa uueks suursaadikuks Eestis saab Vladimir Lipajev (1)

rus.postimees.ee
Copy
Venemaa saatkond Tallinnas Pikal tänaval.
Venemaa saatkond Tallinnas Pikal tänaval. Foto: Liis Treimann

Venemaa uueks suursaadikuks Eestis saab Vladimir Lipajev, kes on praegu Vene välisministeeriumi kaadrite osakonna direktori asetäitja.

Detsembris ametist lahkuv Venemaa suursaadik Eestis Aleksandr Petrov ütles intervjuus venekeelsele Postimehele, et Vladimir Lipajev on kogenud ja professionaalselt hästi ette valmistatud diplomaat.

«Me oleme tuttavad, meie teed ristusid ajal, kui ma töötasin Berliinis meie saatkonna nõunikuna, tema oli aga samal ajal peakonsul Maini äärses Frankfurdis. Sel ajal suhtlesime mitu aastat,» ütles Petrov.

Suursaadik märkis, et tema ametijärglane ei vaja tema nõuandeid, kuid ta soovib, et uus suursaadik keskenduks positiivsele ning jätkata suhtlusest kõrvale need asjaolud, mis on riikidevahelistes suhetes takistuseks.

Ametlikult ei ole Lipajev veel suursaadikuks nimetatud, seda peab tegema Venemaa president Vladimir Putin.

Vladimir Lipajev on sündinud 6. veebruaril 1959. Vene välisministeeriumi süsteemis töötab ta alates 1981. aastast. Aastatel 1997-2001 oli ta Norras Venemaa saatkonna nõunik, 2004-2007 välisministeeriumi kaadrite osakonna direktori asetäitja, alates 2007. aastast peakonsul Maini äärses Frakfurdis ning alates 2020. aastast välisministeeriumi kaadrite osakonna direktori asetäitja.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles