Uueks digiarengu asekantsleriks saab Luukas Kristjan Ilves (3)

Loora-Elisabet Lomp
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Luukas Kristjan Ilves.
Luukas Kristjan Ilves. Foto: Erakogu

Avaliku teenistuse tippjuhtide valikukomisjoni ettepanekul nimetas ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister Andres Sutt uueks digiarengu asekantsleriks Luukas Kristjan Ilvese.

Suti sõnul on uue asekantsleri ülesandeks viia Eesti digiriik ja -ühiskond senisest veel paremale tasemele, mis vastaks avalikkuse kõrgetele ootustele ja meie rahvusvahelisele kuvandile.

«Eesti riik on olnud teerajaja, ent sellega koos on kasvanud ka ootused digiriigi suhtes. Seda eriti viimase kahe aasta jooksul, mil näiteks kiire internetiühendus, digiteenuste kvaliteet ja turvalisus on muutunud üha akuutsemaks teemaks. Samuti on vaja vähendada lõhet meie digiühiskonna kuvandi ja reaalse võimekuse osas, eriti kui vaadata kui kiiresti on ka ülejäänud maailm digiteele pürgimas,» tõdes Sutt.

Ministri sõnul tuleb uuel asekantsleril hakata digiriigi vundamendile ehitama tuleviku digiühiskonda ja hoida digitiigrit edasi hüppamas.

Tulevane asekantsler Luukas Kristjan Ilves rõhutas, et eestlased on oma digiriigi suhtes  õigustatult nõudlikud. «Meil on mõõdupuuks parimate idufirmade ja tehnoloogiahiidude tooted ja teenused. Minu ja minu kolleegide ülesanne on võtta kiiresti muutuvast tehnoloogiamaastikust parim ning rakendada see nii, et Eestis läheks elu paremaks,» lisas ta.  

Ilves töötab praegu küberturbe ning plokiahela ettevõtte Guardtime strateegiajuhina ning varem olnud teadus- ja innovatsioonikoostöö osakonna juht. Enne seda oli ta Brüsselis tegutseva mõttekoja The Lisbon Council asejuht ja vanemteadur.

Eesti EL eesistumise ajal juhtis Luukas digipoliitika tiimi ja programmi Eesti alalises esinduses EL juures. Ta on töötanud ka Riigi Infosüsteemi Ametis ja kaitseministeeriumis.

Ilves alustab kantslerina tööd 17. jaanuaril. Senine asekantsler Siim Sikkut on ametis 16. jaanuarini.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles