Arvutiprogrammi hõivamise süüga meest ähvardab tingimisi karistus

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Mihkel Maripuu

Riigiprokurör Piret Paukštys nõudis kolmapäeval Harju maakohtus toimunud istungil tingimisi karistust mehele, kes süüdistuse järgi hõivas ebaseaduslikult arvutiprogrammi.

Prokuröri hinnangul on 36-aastase Allani süü omavolis ja ebaseaduslikult reprodutseeritud arvutiprogrammi valdamises tõendatud ning kohus peaks määrama talle üheaastase tingimisi vangistuse kolmeaastase katseajaga. Allani kaitsja leidis aga, et tema kliendi süü on tõendamata ja kohus peaks langetama õigeksmõistva otsuse.

Kohus kuulutab otsuse 28. veebruaril.

Süüdistuse kohaselt alustas Allan 2007. aasta lõpus koos oma tuttavaga tööd internetikasiino videotarkvara loomiseks, edastas riigiprokuratuuri pressiesindaja. Meeste koostöö põhines suulisel kokkuleppel ning mõlemad panid ettevõtmisesse raha. Allani ülesandeks oli ettevõtlusega seotud probleemide ja organisatsiooniliste küsimuste lahendamine.

2008. aasta novembris sisenes Allan koos kaaslastega oma koostööpartneri elukohta ja vahetas korteril välisukse luku ja lukustas välisukse, takistades nii viimase korterist lahkumist. Allan nõudis ähvardades, et mees kirjutaks alla seltsingulepingule ning annaks temale üle suulise kokkuleppe alusel tehtud tööd.

Samuti süüdistatakse Allanit selles, et ta sai möödunud aastal ilma õigusliku aluseta enda valdusesse teisele äriühingule kuuluva arvutiprogrammi ning hakkas seda ärilisel eesmärgil valdama.

Allan taotles advokaadibüroo kaudu tegelikult omanikult programmi legaliseerimist tema kasuks või kompensatsiooni maksmist arvutiprogrammi tagastamise, informatsiooni edastamise eest ja tekitatud kahjude hüvitamiseks. Selle eest nõudis Allan ettevõttelt algselt kuni kolm miljonit dollarit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles