FOTOD Pirital rüüstati motolegendi Joey Dunlopi mälestusmärki (5)

Loora-Elisabet Lomp
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy

Maailmakuulsa motosportlase Joey Dunlopi mälestusmärki käidi pühapäeval rüüstamas. Vandalismi pärast on nördinud nii fännid kui ka linnaametnikud ning uudis on jõudnud juba ka välismeediasse.

«Kui keegi avastab memoriaali juurest ära viidud asju kuskil vedelemas, kellegi kodus, kusagil internetis piltidel või portaalis müügis, palume meile teada anda,» vahendas sotsiaalmeedialeht «Joey Dunlopi mälestussõit Tallinn». 

Mälestusmärgi rüüstamine avastati 12. detsembril. Ära oli viidud hulk mälestusesemeid ja Dunlopiga seonduvaid meeneid, mis olid kinnitatud kahe puu külge ja asetatud ümbritsevale alale.

Mälestusmärk praegu ja varem.
Mälestusmärk praegu ja varem. Foto: Joey Dunlopi mälestusmärk

Kui keegi märkas nädalavahetusel memoriaali juures kahtlast tegevust, siis tuleks sellest teada anda politseile või Pirita linnaosavalitsusele. Väljaanne «Pirita elu» tõi ära ka fotod mälestusmärgi hetkeolukorrast ja seal kunagi asunud esemetest.

BBC kirjutas eile, et Pirital rüüstati motosportlase Joey Dunlopi mälestusmärki. 

Ida-Harju politseijaoskonna uurija Jelena Issajeva ütles Postimehele, et politsei on alustanud mälestusmärgi rüüstamise suhtes menetluse karistusseadustiku paragrahvi alusel, mis käsitleb surnu mälestuse teotamist. «Kui keegi nägi, kes võib olla sellise teo taga või teab, mis on saanud varastatud esemetest, palun sellest teada anda, kirjutades jelena.issajeva@politsei.ee või helistades 6124792,» lisas ta. 

Joey Dunlop 

Joey Dunlop kunagi Kalevi suursõidul.
Joey Dunlop kunagi Kalevi suursõidul. Foto: Toomas Huik

Dunlop oli viiekordne vormel TT-klassi maailmameister, kes tegi suuri tegusid legendaarsel Mani saare võidusõidul, mille ta võitis suisa 26 korral. Teda peetakse aegade üheks parimaks mootorrattasportlaseks.

Dunlop suri 2000. aastal 48-aastasena Tallinnas Pirita ringrajal, kus ta osales 39. Kalevi suursõidul ning võitis nii 750cc- kui ka 600cc-klassis.

125cc-arvestuses oli ta kolmandal kohal, kui kaotas veidi enne finišit vihmamärjal rajal tsikli üle kontrolli ja libises vastu puud. Tema surm oli silmapilkne.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles