Internetis müüakse olematuid kutsikaid

Liisa Salekešina
Copy
Nii reklaamitakse Lätist pärit, kuid Eesti aadressil beagle’i tõust kutsikat saidil okidoki.ee. Pilt on olnud ostmiseks saadav fotojagamise keskkonnas Shutterstock aastast 2017, autor fotograaf Ukrainast.
Nii reklaamitakse Lätist pärit, kuid Eesti aadressil beagle’i tõust kutsikat saidil okidoki.ee. Pilt on olnud ostmiseks saadav fotojagamise keskkonnas Shutterstock aastast 2017, autor fotograaf Ukrainast. Foto: Fotomontaaž

Lisaks nn kutsikavabrikutele, mis ei arvesta loomade heaoluga, levib viimasel ajal ka teistsugune äri: internetis pakutakse kalli raha eest peent tõugu kutsikaid, keda, nagu hiljem selgub, pole olemaski.

Petukuulutused levivad sellistes internetikaubamajades nagu okidoki.ee või osta.ee. Kaunitel piltidel on tõukoerte kutsikad, üks eksootilisem ja paremate omadustega kui teine. Võimaliku ostja peaks aga valvsaks tegema looma ebatavaline asukoht – näiteks alles hiljuti oli selleks märgitud Kamerun.

Lõuna prefektuuri juhtivuurija Peeter Pärna sõnul peaks koeraostust huvitatuid mõtlema panema juba see, et kuidas saab elusolendit tuhandete kilomeetrite kauguselt postiga Eestisse saata: «Kuidas ta postisaadetisena karbis reisib, kes teda toidab, kui kaua see aega võtab?»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles