Michal: ametnikel ei peaks olema streigiõigust

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Avaliku teenistuse seaduse eelnõu.
Avaliku teenistuse seaduse eelnõu. Foto: Peeter Langovits

Uue avaliku teenistuse seaduse üks nurgakive on see, et ametnikel ei peaks olema streigiõigust, ütles reformierakondlasest justiitsminister Kristen Michal.

Michal rääkis saates «Foorum», kus käsitleti uut avaliku teenistuse seadust, et tegemist on mahuka reformiga ning ametiühingute eriarvamus on täiesti normaalne, vahendas ERR Uudised.

Michali sõnul on ametiühingute põhisoov see, et kõik inimesed Eestis, kaasa arvatud ametnikud, streigiksid ning märkis, et selles osas jäädakse eriarvamusele.

Ta lisas, et streigiõigusega inimeste ring tegelikult laieneb, sest tulevikus on rohkem neid, kes töötavad töölepingu alusel ja kelle kohta piirang ei kehti.

«Teine nurgakivi, millest on lähtutud, on see, et ametnike arv väheneb ja suureneb töölepingu alusel töötavate inimeste arv,» märkis minister ning nimetas kolmandaks nurgakiviks palgasüsteemi muutuse, mille tagajärjel muutuvad kõik palgad avalikuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles