Video ja galerii ⟩ Tänavune Kuldmikrofon tuli Postimehesse, Kuku raadio endisele saatejuhile Ulla Läntsile (1)

Claire Peinar
, Postimees TV toimetaja
Copy

Ringhäälingu 95. aastapäeva puhul jagati täna preemiaid pikaajalise ja märgilise töö eest ringhäälingu vallas. Eesti Ringhäälingute Liidu Kuldmikrofoni pälvis Ulla Länts, Eesti Rahvusringhäälingu tänupreemia Mall Mälberg.

Kuldmikrofoni tänavune laureaat, praegu Postimehes ajakirjanikuna töötav Ulla Länts on raadiotööle pühendanud pea 30 aastat. Aastatel 1992-1994 töötas ta Tartu Raadios saatejuhi ja uudistetoimetajana. 1994. aastal liitus ta lühiajaliselt Eesti Raadio uudistetoimetusega ning aastast 1994 suundus Kuku Raadiosse, kus töötas vanemtoimetajana selle aasta sügiseni.

Eesti Rahvusringhäälingu tänupreemiaga tunnustati Mall Mälbergi silmapaistva töö ees raadiouudistes ja välisuudiste toimetajana. Mall Mälberg alustas tööd Eesti Raadio uudistetoimetuses 1971. aastal ja oli Eesti Raadio toimetaja 1991. aastani. Mälberg taasliitus Eesti Raadioga kaheks aastaks 1995. aastal. Alates 1999. aastast on ta töötanud Eesti Raadios ja tänase Eesti Rahvusringhäälingu raadiouudistes välisuudiste toimetajana.

Saadet juhtisid Margus Kamlat Raadio 2-st ja Kristjan Gold Kuku raadiost. Muusikat tegid Liisi Koikson, Erki Pärnoja ja Marti Tärn.

Kuldmikrofon on Eesti Ringhäälingute Liidu väljaantav eetriajakirjaniku aastaauhind, mis antakse raadio- ja teleajakirjanikele väljapaistvate saavutuste eest, kas elutöö või ühekordse saavutuse eest.

Auhind antakse üle iga aasta detsembris, kui tähistatakse Eesti rahvusringhäälingu aastapäeva.

Kuldmikrofoni on välja antud alates 1996. aastast.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles