Mišin: Eesti pass on teinud elu keeruliseks

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Raigo Pajula

Hiljuti endale Eesti passi hankinud Narva Vene kodanike aktivist Juri Mišin kurdab, et Eesti kodanik olla polegi nii kerge ning elu on muutunud tema jaoks keeruliseks.

Mišin on sünnijärgne Eesti kodanik ja on ka varem korduvalt väitnud, et kaalub Eesti kodakondsuse vormistamist, kuid alles nüüd on ta oma idee teostanud, vahendas ERR Uudised rahvusringhäälingu raadiouudiseid.

Nüüd, mõni päev hiljem, kurdab Mišin, et Eesti kodanik olla polegi nii kerge, kui ta arvas.

«Mul on Eesti pass kõigest kolmandat päeva taskus, kuid juba tunnen, et elu on keerulisemaks muutunud. Varem, kui mul oli vaid Vene pass, säilisid mul kõigiga sõbralikud suhted, kuna püüdsin ju ühendada kohalikku vene kogukonda,» rääkis Mišin.

Mees ei varja, et Eesti passi on tal vaja selleks, et valimistel osaleda, Vene riigiduumasse ta kandideerida ei saa, kuna pole Venemaa püsielanik, kuid nüüd võib ta seada julgelt sammud kas või Euroopa Parlamendi suunas, ja seda ta teha kavatsebki.

Mišini esitasid europarlamendi saadikukandidaadiks Narva Vene kodanikud oma üldkoosolekul, eeldatavasti peaks Mišin europarlamenti pürgima vene erakonna nimekirjas, kuhu tahetakse koguda kõik vähegi tuntud Vene nimed. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles