Estonia dokk Kurm: Estonia ramp on oluline asitõend, mis on vaja üles tuua (8)

Copy
Margus Kurm uurimislaeva RS Sentinel pardal pärast uuringute lõppu teel sadamasse. FOTO: Madis Veltman
Margus Kurm uurimislaeva RS Sentinel pardal pärast uuringute lõppu teel sadamasse. FOTO: Madis Veltman Foto: Madis Veltman

Värskelt valminud kolmeosaline dokumentaalsari kajastab detailselt Margus Kurmi meeskonna suvist ekspeditsiooni Estonia vraklile. Kolmandas osas jõuab endise riigiprokuröri juhitud uurimine Estonia vraki kohal viimase etapini. Ekspeditsiooni juht jookseb ajaga võidu, et saaks enne ekspeditsiooni lõppu uut infot, mis aitaks selgitada, miks ei jäänud Estonia pikemalt, põhi üleval, veepinnale hulpima. Värske osa on esimesena nähtav Postimehe digitellijatele!

Palju on veel vastuseta küsimusi. Kas tõesti pääses vesi alumistele tekkidele purunenud uste kaudu? Või äkki pääses vesi laeva hoopis aukude kaudu? Operaatorid proovivad viia roboti nii autoteki usteni kui ka parema parda aukudeni.

Lisaks uurivad teised ekspeditsiooni liikmed seda, kas visiiri eemaldumine võib olla seotud plahvatusega. Küsimusi tekitavad ka merepõhjas laeva vrakist kaugemal asetsevad esemed. Kas neid võiks seostada laevaavariiga?

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles