Koolivenna rusikalöök põhjustas ajutrauma

Martin Smutov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rusikas. Illustreeriv foto.
Rusikas. Illustreeriv foto. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Prokurör nõudis tingimisi vangistust mehele, kes mullu suvel oma endist koolikaaslast rusikaga näkku lõi.

Löögi tagajärjel peaga vastu maad kukkunud koolivend sai raskelt vigastada ja viidi kopteriga pealinna haiglasse ajuoperatsioonile, kirjutas Saarte Hääl.

«Ma ei tea, miks ma teda lõin,» ei osanud 28-aastane Meelis oma tegu põhjendada ning kinnitas nii eeluurimisel kui ka kohtus, et mingit vihavaenu pole tal kannatanuga kunagi olnud.

Süüdistuse järgi kohtas sõpradega pidutsema läinud Meelis endist koolivenda mullu ööl vastu 3. juunit Kuressaares Aspasia klubis ja seal aeti sõbralikult juttu, kuid pärast klubist lahkumist käskis Meelis taksol ringi pöörata ja koolivenna kõrval peatuda, keda ta siis ründas.

Prokurör Svetlana Maripuu palus kohtul Meelise süüdi tunnistada ja karistada teda aasta pikkuse vangistusega tingimisi, pooleteist aasta pikkuse katseajaga, kuid kannatanu hinnangul tuleks toimik prokuratuurile tagastada ja süüdistus ümber kvalifitseerida avaliku korra raskeks rikkumiseks, mille karistus oleks karmim.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles