Eesti pass pälvis turvadokumentide auhinnajagamisel kõrge tunnustuse

BNS
Copy
Foto: Eero Vabamägi

Eesti pass pälvis neljapäeval turvadokumentide disainiauhindade jagamisel kõrge tunnustuse.

Neljapäeval toimus ülemaailmne iga-aastane turvadokumentide disainiauhindade jagamise üritus «Regional Banknote & ID Document of the Year Awards 2021». Eesti uus pass pälvis kõrgeima tunnustuse kategoorias «ePassport of the year 2021» Euroopa, Lähis-Ida ja Aafrika regioonis, teatas politsei- ja piirivalveamet.

Selle tiitliga tunnustatakse turvadokumente, mille disain ja turvalisus on kõige enam silma paistnud. ID-kaardi kategoorias jagasid tiitlit Saksamaa ja Prantsusmaa ning muu turvadokumendi kategoorias noppis võidu Monaco elamisloakaart.

Politsei- ja piirivalveamet hakkas uut passi välja andma 2021. aasta algusest. Passi on peidetud kaunid eestikeelsed laused ja passi sisekaantel on kujutatud rannikuäärt ja tasast merd, mis piiritleb Eestimaad. Passi sisulehed iseloomustavad aga paksu Eesti metsa, kus elavad erinevad loomad ja linnud. Näiteks leiab passist pruunkaru, hundi, rebase, ilvese ning merikotka.

Vaadates passi erivalguses, muutub see öiseks Eestimaaks, kus elavneb loodus. UV-valguses ilmuvad passi kaanele vihmapiisad ning sisekaanel kujutatud rahulik meri hakkab lainetama. Siselehtedel tuleb esile öine tähistaevas ja mets. Samuti ilmuvad taevasse virmalised, kuu ning üle pimeda metsa lendav öökull.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles