Krematooriumitülil pole niipea lõppu näha (1)

Uwe Gnadenteich
, ajakirjanik
Copy
Valdeku tänavale Liiva kalmistu kõrvale rajatud krematoorium seisab kohalike elanike vastuseisu tõttu juba pikemat aega kasutuseta.
Valdeku tänavale Liiva kalmistu kõrvale rajatud krematoorium seisab kohalike elanike vastuseisu tõttu juba pikemat aega kasutuseta. Foto: Mihkel Maripuu

Tallinna linnaplaneerimise amet kavatseb anda kasutusloa Valdeku tänava krematooriumile, mille ehitusluba ja projekteerimistingimused on kohtus tühistatud.

Kui tänavu veebruaris jõustus ringkonnakohtu otsus, mis tunnistas krematooriumi ehitamise õigusvastaseks, arvasid asja kohtusse andnud ümberkaudsed elanikud, et nüüd on vähemalt mõneks ajaks rahu majas, sest ilmselt tuleb ehitise seadustamiseks algatada detailplaneering, mille menetlus kestab mitu aastat. Aga võta näpust: Tallinna linnaplaneerimise amet menetleb praegu juba krematooriumi kasutusloa taotlust.

Sellega üritab linnaamet parandada oma varasemat möödalaskmist, kui detailplaneeringus ette nähtud kontorihoone muudeti projekteerimistingimuste täpsustamisega krematooriumiks, mis sai kiiresti ka ehitusloa.

Nii on varemgi tehtud

Nii nagu seadus ette näeb, kuulutas Tallinna linn ka ajalehes, et on valminud Valdeku 113 detailplaneeringut täpsustavate projekteerimistingimuste eelnõu. Selleks, et eelnõuga tutvuda, tulnuks seada sammud linnaosavalitsusse või ehitisregistrisse ID-kaardiga sisse logida.

See ja muud eksimused asja menetlemisel viisid selleni, et krematoorium pole tänaseni saanud tööle hakata, sest kohus on selle ehitamise aluseks olnud dokumendid õigustühisteks tunnistanud.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles