Kas Eestis võidakse aastavahetuse koroona-erand ära kaotada? (14)

Loora-Elisabet Lomp
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Aastavahetuse pidamiseks ei kohaldu 31. detsembrist kuni 2. jaanuari hommikuni avalikes siseruumes kell 23 sulgemise nõue.
Aastavahetuse pidamiseks ei kohaldu 31. detsembrist kuni 2. jaanuari hommikuni avalikes siseruumes kell 23 sulgemise nõue. Foto: Marko Saarm

Möödunud nädalal leevendas valitsus aastavahetuse pidustuste ajapiirangut ning nüüd saab 31. detsembril ja 1. jaanuaril pidutseda hommikuni. Ometi on aga teised riigid omikrontüve tõttu piiranguid karmistamas. Kas ka Eestis võib aastavahetuse erand kaduda? 

Tervise- ja tööminister Tanel Kiik (KE) lausus, et valitsus lähtus otsusest saavutamaks tervemõistuslik tasakaal, selgitades, et kui Covid-19 viiruse langustrend oleks jätkunud, siis oleks valitsus teinud laiaulatuslikke leevendusi, ent omikrontüve tulekuga hakkasid ka nakatumisnumbrid kasvama. «Kuna nakatumisnumbrid on tõusule pööranud, siis teeme aastavahetuseks erandi,» rääkis Kiik. 

«Seda reeglit nüüd uuesti ringi vaatama hakata ei ole plaanis,» rõhutas Kiik. Küll aga pärast aastavahetuse erandi lõppu jätkuvad Covid-19 reeglid. 

16. detsembril kirjutas peaminister Kaja Kallas (RE) sotsiaalmeedias, et valitsus otsustas riske teadvustades teha erandi aastavahetusele ja sellele järgnevale laupäevale, kuid ainult nendeks kaheks õhtuks. «Koroonaaeg on olnud paljudele keeruline ning mõistame suurt soovi aasta möödumist ja uue algust pidulikult mööda saata. See erand on tänu kõigile tublidele Eesti inimestele, kes on käitunud vastutustundlikult ja hoolsalt vaktsineerinud,» selgitas Kallas. 

Kommentaarid (14)
Copy
Tagasi üles