Ristivanemad tõid pikemaks sirgunud nelikõdedele jõulurõõmu

Copy
Nelikud õed Leene, Loore, Luise ja Lagle eelmise aasta suvel oma kolmanda sünnipäeva torti jagamas.
Nelikud õed Leene, Loore, Luise ja Lagle eelmise aasta suvel oma kolmanda sünnipäeva torti jagamas. Foto: Erakogu

Poliitik ja endine rahvastikuminister Riina Solman (Isamaa) ning riigikogulane Kaido Höövelson (KE) pidasid jõulupühade eel meeles Vinni vallas elavaid nelikuid Luiset, Laglet, Leenet ja Looret.

Solman kirjutas sotsiaalmeedias, et taaskohtumisel jagus rõõmu ja sädistamist ning et tublid ristilapsed on kasvanud vahepeal veidi pikemaks.

«Minu ja Baruto ristitütar Luise on nüüd Laglega ühepikkune, enam ei ole kõige pisem,» tähendas Riina Solman. Ta lisas kirjelduse, kui leidlikult on pereema õmmelnud järgmisel suvel 5-aastaseks saavatele nelikutele tütardele nüüdseks väikseks jäänud bodidest selga ilusad kodukleidid.

«Unistasin, et saame jõulude eel nelikud nukuteatrisse viia, aga viiruse tõttu oleks see liigne risk ja me tahame, et armas nelikute pere oleks terve! Seepärast sai muude jõulukingituste hulgas viidud ka armsad pidukleidikesed – kui endal tütreid pole, on tüdrukute asjad puhas rõõm. Kunagi edaspidi jõuame ka teatrisse, sest neid rõõmsaid kokkusaamisi tuleb veel pikki aastaid,» kirjutas Riina Solman.

Lisaks nelikutele kasvab Roela kandis elavas Tiina ja Johannes Nirgi peres veel kolm tublit vanemat last – Andres, Anton ja Marie.

Nelikute sünd on Eestis haruldane. Huvitav on märkida, et enne Loore, Luise, Leene ja Lagle ilmaletulekut sündisid viimati nelikud samuti Roela kanti: 1930. aasta jaanuaris käis kurg Roela külje all Pukal, kus tõi August ja Etilde Juliane Sivi perre kaks poissi ja kaks tüdrukut.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles