Isamaa: Tallinna abilinnapeade suured hüvitised on juurdunud halb tava

Brita-Maria Alas
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Kalle Klandorf soovis abilinnapea kohalt ise lahkuda. Nüüd ootab teda ees ka hüvitis.
Kalle Klandorf soovis abilinnapea kohalt ise lahkuda. Nüüd ootab teda ees ka hüvitis. Foto: Madis Veltman

Isamaa Tallinna piirkonna esimehe Olle Koopi sõnul tuleb Tallinnas lõpetada olukord, kus ametist lahkuvatele abilinnapeadele makstakse kümnetesse tuhandetesse eurodesse ulatuvaid lahkumishüvitisi.

Koopi sõnul on see järjekordne näide sellest, kuidas maksumaksja raha eest premeeritakse Keskerakonna liikmeid. «Linnapea Mihhail Kõlvart on öelnud, et Kalle Klandorf lahkus abilinnapea ametist enda soovil. Kui inimene loobub ametist enda soovil, siis ei ole lahkumishüvitise maksmine põhjendatud,» ütles Koop, kelle sõnul on liiga heldete hüvitiste maksmine Tallinnas juba aastaid kestnud probleem.

«Linnavalitsuse liikme töö on tähtajaline. Kõik, kes selle töö vastu võtavad, teavad sellega arvestada. Klandorfile korraldas koalitsioon juba pehme maandumise volikogu aseesimehe kohale ning nüüd makstakse talle lisaks veel kümneid tuhandeid eurosid,» kirjeldas Koop olukorda.

Tema sõnul peaks tõsiseid eetilisi küsimusi tekitama ka hüvitise maksmine Eha Võrgule. «Tuletan meelde, et Eha Võrk on hetkel politseile valeütluste andmise eest kriminaaluurimise all. Ainuüksi see peaks välistama talle helde hüvitise maksmise. Tänane Keskerakonna ja sotsiaaldemokraatide koalitsioon selles millegipärast probleemi ei näe,» rääkis Koop.

Sarnaseid juhtumeid on tema kirjeldusel olnud ka varem. «2020. aastal teatas linnasekretär Toomas Sepp, et lahkub ametist. Selle eest maksti talle 36 000 euro suurune hüvitis, kuid juba 2021. aasta jaanuarist oli ta taas linnasüsteemis tööl,» edastati teates. 

Isamaa teatel hääletab Tallinna linnavolikogu tänasel istungil otsuse üle, et maksta linnavalitsuse liikme volituste tähtajalise lõppemise tõttu hüvitist Kalle Klandorfile ja Eha Võrgule kuue kuu töötasu ulatuses ning Aivar Riisalule kolme kuu töötasu ulatuses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles