Kaks endist Tallinna abilinnapead saavad kumbki üle 30 000 euro hüvitist

Uwe Gnadenteich
, ajakirjanik
Copy
Tallinna endised abilinnapead Kalle Klandorf ja Eha Võrk.
Tallinna endised abilinnapead Kalle Klandorf ja Eha Võrk. Foto: Mihkel Maripuu

Pärast valimisi ametist lahkunud abilinnapead Eha Võrk ja Kalle Klandorf saavad lahkumishüvitiseks 31 200 eurot, abilinnapea Aivar Riisalu hüvitis on 15 600 eurot.

Tallinna abilinnapea palgamäär oli nende ametiajal 5200 eurot. Klandorf on on olnud linnavalitsuse liige üle kümne aasta ja Võrk üle 14 aasta ning neile makstakse seetõttu hüvitisena kuue kuu ametipalk ehk 31 200 eurot. Riisalu on olnud linnavalitsuse liige üle kolme aasta ja tema saab kolme kuu ametipalga suuruse hüvitise ehk 15 600 eurot.

EKRE fraktsiooni liige Ivan Makarov tõstatas küsimuse, kas eelmise talve lumeolusid meenutades peaks hüvitist saama kommunaalvaldkonna eest vastutanud abilinnapea Klandorf või tuleks hüvitist maksta hoopis lumes sumpama pidanud linlastele. Eelnõu ette kandnud keskerakondlane Helve Särgava vastas Makarovile, et otsus tuleks teha kümne aasta töö, mitte ühe talve põhjal.

Eesti200 liige Erik Vest küsis Särgavalt, miks tahetakse hüvitiseks määrata just kuue kuu töötasu, aga mitte näiteks ühe või kahe kuu oma. Vest vihjas ka Võrgule esitatud kahtlustusele. Endine kohtunik Särgava leidis, et niikaua kui inimene on kahtluse all ja uurimine alles käib, siis ta pole veel süüdi. Kuue kuu palga suurune hüvitis tuleks Särgava meelest määrata just väga pikaajalise töö eest.

Volikogu otsustas 38 poolt- ja 9 vastuhäälega endistele abilinnapeadele nende hüvitised välja maksta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles