Ametid: postiteenus vajab reformi (2)

Brita-Maria Alas
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Endisaegne postisüsteem ei tööta enam efektiivselt. Pakiautomaadid ei valmista aga vanematele inimestele heameelt – tuleb leida toimiv lahendus.
Endisaegne postisüsteem ei tööta enam efektiivselt. Pakiautomaadid ei valmista aga vanematele inimestele heameelt – tuleb leida toimiv lahendus. Foto: Mihkel Maripuu

Riigikontroll, Omniva ja ministeerium on üksmeelel ja usuvad, et Eesti postiteenus vajaks uuendamist. Nimelt pole kirjade saatmine enam kaugeltki nii populaarne kui kümme aastat tagasi ja aina enam eelistatakse postkontoreile pakiautomaate.

«Olukorras, kus keskmiselt saadetakse Eestis inimese kohta üks kiri aastas ja postkontoris käiakse enamasti paki järel, on ilmne, et senine süsteem on ajale jalgu jäänud,» sõnas riigikontrolli peakontrolör Märt Loite. Universaalse postiteenuse kogumaht on kümne aastaga vähenenud ligi 30 protsenti.

Riigikontroll märkis, et praegune universaalse postiteenuse korraldus tagab küll põhilised postiteenused, kuid takistab sobivamate ja tänapäevasemate lahenduste pakkumist. Siiski on universaalse postiteenuse tingimused kindlaks määratud õigusaktidega.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles