Yana Toom: kas ajakirjanikud ise ei heitnud Kajale otsustamatust ette? (1)

Brita-Maria Alas
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Yana Toom
Yana Toom Foto: Tairo Lutter

Europarlamendi saadik Yana Toom (KE) märgib, et valitsuse otsus vahetada teadusnõukoja liikmed välja on kommunikatsioonitõdesid silmas pidades õiglane ja õige. 

«Lugesin pisut hüsteerilisi arvamusi selle kohta, et peaminister karistas Irja Lutsarit selle eest, et too suhtles ajakirjandusega. Imeline,» kirjutas Toom ühismeedias. «Kas teie ise, armsad ajakirjanikud, ei heitnud Kajale ette, et ta ei julge võtta vastu otsuseid, et kriisikommunikatsioon ei ole selge?» küsis ta seepeale.

Toom lisas, et nüüd, kui valitsus tegi julge otsuse ja edastas selge sõnumi, et edaspidi keskendub teadusnõukoda pigem analüüsile kui meediaga suhtlemisele, on ajakirjanikud õnnetud. Küll aga seda loogikat eurosaadik ei mõista. 

«Kui tahta selget sõnumit, peab olema ka kokkulepe, kes selle edastab - ilma, et erinevate inimeste poolt oleks välja käidud kogu arutelu käik koos poolt- ja vastuargumentidega, eriti veel kriisiolukorras ja sellises valdkonnas, kus väga vähesed tunnevad end kodus,» põhjendas Toom. 

Ehkki Toom hindab enda sõnul teadusnõukoja panust ja Irja Lutsarilt väga kõrgelt, on valitsuse otsus tema hinnangul põhjendatud. «Mis aga antud otsust puudutab, mina, kes ma valitsusliige pole, ei tea, mis oli selle põhjus, aga tunnistan ilma valehäbita, et kommunikatsiooni poole pealt on see väga loogiline ja õige. Ega asjata ei palgata meediajuhte ja pressiesindajaid,» märkis Toom, lisades, et selge kommunikatsioon on kriisis kullaväärt, lootuses, et lõpuks see ka saabub. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles