Eesti jalaväerühm käis Malis esimeses patrullis (1)

Copy
Eesti jalaväerühma liige patrullis missioonil Malis.
Eesti jalaväerühma liige patrullis missioonil Malis. Foto: Maria Tõkke/Kaitsevägi

Malis teenistust alustanud jalaväerühm BKN-11 Estpla käis jõululaupäeval lasketiirus ja tegi Gao linna lähistel oma esimese patrulli.

«Oma esimest patrulli alustasime lasketiirus relvade normaaljooksule seadmise ning pardarelvade rihtimisega,» ütles BKN-11 Estpla ülem nooremleitnant Mihkel Tamm.

«Laskmised olid edukad ning relvastus oli eelneva üksuse poolt hästi hoitud. Lisaks sai rühm patrulli käigus ülevaate osast oma vastutusalast ja selle eripäradest. Üksus on saavutanud täieliku lahingvalmiduse ja oleme valmis järgnevateks ülesanneteks.»

Ühtlasi saadavad Malis teenivad sõdurid kodustele palavad jõulutervitused.

Malis teeniva üksuse põhigrupp jõudis operatsioonipiirkonda käesoleva nädala alguses ja alustas teenistust sisseelamisperioodiga, mille jooksul neile tutvustati baasi reegleid, töörütmi, ülesannete spetsiifikat ja üldist elu-olu. Lisaks alustas üksus Gao baasi väravate ja vaatluspostide mehitamise ning kiirreageerimisüksuse ülesannete täitmisega.

Teenistust alustanud üksuse eelgrupp koos rahvusliku toetuselemendiga jõudis Gao sõjaväebaasi juba nädal varem, mis võimaldas põhiüksuse saabumiseks kõik vajaliku ette valmistada. See lõi eeldused üksuse kiiremaks lahinguvalmiduse saavutamiseks.

Eesti üksus paikneb Prantsusmaa baasis Nigeri jõe kaldal Gao linnas. Eestlased elavad ja teenivad samades tingimustes kui Prantsusmaa sõjaväelased. Detsembrist teenistust alustanud üksuse rotatsioon Malis kestab aprillini, mil antakse vastutus üle järgmisele Eesti kontingendile.

Prantsusmaa juhitud operatsiooni Barkhane eesmärk on toetada viie Saheli regiooni riigi (Mauritaania, Mali, Burkina Faso, Niger, Tšaad) võitlust relvastatud terroristlike rühmituste vastu. Operatsioon Barkhane algas 1. augustil 2014. aastal.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles