Tallinn paneb Mustamäe kiriku ehitusele taas õla alla (2)

Uwe Gnadenteich
, ajakirjanik
Copy
Enne jõule külastasid linnapea Mihhail Kõlvart ja Mustamäe linnaosavanem Lauri Laats Mustamäe kirikut ning andsid lootust, et linn võib ehitustööde lõpetamisel kogudusele appi tulla.
Enne jõule külastasid linnapea Mihhail Kõlvart ja Mustamäe linnaosavanem Lauri Laats Mustamäe kirikut ning andsid lootust, et linn võib ehitustööde lõpetamisel kogudusele appi tulla. Foto: Mihkel Maripuu

Aastal 2017 alanud Mustamäe kiriku ehitamisel on jäänud teha sisetööd. Jõulude eel kirikut külastanud linnapea Mihhail Kõlvart (Keskerakond) arvas, et tõenäoliselt saab linn ka tuleval aastal kiriku ehitust rahaliselt toetada.

2019. aasta kevadel kirjutas Postimees, et konsistooriumilt saadud miljoni euroga jõutakse nii kaugele, et tööde lõpp on silmaga näha. «Kuni 500 000 eurot jääb veel puudu,» tõdes Mustamäe kiriku sihtasutuse juht Taavi Turvas tookord. Nüüd ütles Turvas, et kiriku täielikuks valmimiseks oleks vaja veel umbes 900 000 eurot. Kui arvata sellest maha pühakoja osalise sisustamise kulud, siis puhtalt ehitustööde lõpetamiseks kuluks ligikaudu 700 000 eurot.

Kirik võimalikult paljudele

Ehitamise kõrvalt on tasapisi ellu viidud nägemust kogukonnakirikust. «See kirik on meil mõeldud palju suuremana kui lihtsalt sakraalhoone. Sakraalruum on ainult üks osa tervest kirikust. Meie soov on, et kirik oleks hästi multifunktsionaalne ja täidaks linnaosa inimeste vajadusi. Et saaksime kaasa aidata linnaosa edenemisele ja eriti just noorte inimeste turvalisele kasvamisele,» rääkis Mustamäe Maarja Magdaleena koguduse õpetaja Tiina Klement.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles