EESLIINIL ⟩ Taksojuht Repinski: rooli keerates teenib rohkem kui Toompeal (8)

Copy
Martin Repinski kohvipausil.
Martin Repinski kohvipausil. Foto: Andres Haabu

2019. aasta valimistel riigikogusse valitud, kuid nüüd pigem taksojuhi ametile pühendunud Martin Repinski (Keskerakond) ütles, et suure tõenäosusega teeb ta ametiaja lõppedes poliitikaga lõpparve. Põhjus seisneb selles, et mehel on riigikogus igav.

Kui eelmisel nädalal selgus, et Martin Repinski on asunud taksojuhi ametit pidama ning teeb seda ka riigikogu istungite ajal, sai ta pragada nii avalikkuselt kui ka erakonna esimehelt. Miks ta siis ikkagi taksojuhi ametit riigikogu liikme omale eelistas? «Mõtlesin, et lähen sõidan, sest – olgem ausad – arupärimist kuulad ainult siis, kui tahad midagi päriselt teada saada. Aga koalitsioonis olles saab ministriga otse suhelda, pole vaja saalis küsida,» põhjendas Repinski. Samas otsustas ta hiljem kolleegidega arutades, et kõige eetilisem tegu see polnud.

Repinski taksosse istunud, küsin rahvasaadikult, kas koalitsioonis olles saabki töö tehtud istungitel käimata. «Töö ei saa tehtud, aga palka saab jah,» ütleb ta muiates ja tunnistab, et praegu on tal riigikogus igav. «Mingis mõttes, võib öelda, kui ausalt öelda, on igav seal tõesti.»

Ühel kolmapäeval on rahvasaadik tallinlastele taas taksoteenust osutamas, samal ajal käib Toompeal riigikogu suures saalis infotund. Millest seal räägitakse, Repinski ei tea. «See infotund on puhtalt opositsioonile,» sõnab ta, kui on meid – taksosõidu eest korralikult tasuvaid kliente – Toompealt Viimsisse sõidutanud.

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles