RMK sai ebaseadusliku metsaraie eest noomida (7)

Ülle Harju
, ajakirjanik
Copy
Palgivirnad, mis lähevad praegu suures osas Eestist välja.
Palgivirnad, mis lähevad praegu suures osas Eestist välja. Foto: Indrek Vainu

Riigimetsa majandamise keskus (RMK) sai keskkonnaameti käest noomida, et võttis Viljandimaal Soomaa rahvuspargi külje all ebaseaduslikult metsa maha.

«Juhtisime RMK tähelepanu seadusvastasele tegevusele, et tulevikus selliseid olukordi vältida,» kommenteeris keskkonnaameti eluslooduse ja kalanduse järelevalve arendusosakonna peainspektor Aavo Sempelson.

«RMK on raiet teinud 15,3 hektaril, raiutud alast 0,25 hektarit on metsamaa kõlvikuna kantud maakatastrisse ja sellel osal rakendub metsaseadus,» ütles Sempelson pärast seda, kui keskkonnaamet oli toimunut inspekteerinud. «Seega oli raieks vajalik metsateatis, sest raiuti rohkem kui 20 tihumeetrit (nii palju on lubatud raiuda metsateatist esitamata) ja sellega rikkus RMK metsaseadust. RMK-l jäi sellele väiksele osale metsateatis esitamata, sest metsakorraldaja oli ekslikult lugenud ka selle osa maast rohumaaks. Suurem osa raiest on tehtud kasutusest välja langenud rohumaal, mille kraavidele on kasvanud suured puud. Seda ala ei saa nimetada metsamaaks, mistõttu sel alal metsaseadus ei rakendu.»

«Hetkel ei ole veel meieni jõudnud keskkonnaameti selleteemalist ettekirjutist,» vastas enne jõule RMK metsamajanduse peaspetsialist Olavi Andres. «Ilma ametliku ettekirjutusega tutvumata ei ole kahjuks võimalik kommenteerida, kas RMK on eksinud metsakorralduslike toimingutega või mitte.»

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles