Peaminister ei rääkinud teadusnõukojale oma soovidest (41)

Loora-Elisabet Lomp
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Peaminister Kaja Kallas (RE) ei teavitanud teadusnõukoja laiali saatmisest valdkonna eest vastutavat tervise- ja tööminister Tanel Kiike (KE).
Peaminister Kaja Kallas (RE) ei teavitanud teadusnõukoja laiali saatmisest valdkonna eest vastutavat tervise- ja tööminister Tanel Kiike (KE). Foto: Eero Vabamägi

Kuigi peaminister Kaja Kallas (RE) põhjendas teadusnõukoja laialisaatmist selle liikmete väsimusega, pole asjaosalised tema hinnanguga nõus. Poliitiliste allikate väite peale, et peaministrile ei meeldinud nõukoja liikmete suhtlus meediaga, ütlevad viimased aga, et neile pole midagi sellist öeldud. Olgu kuidas on – paar nädalat puuduvad valitsusel koroonakriisis teadurite nõuanded.

Eelmise nädala esmaspäeva õhtul otsustas teadusnõukoda, et kuna koroonaviirus levib jõudsalt, saadakse kokku ka pärast jõulupühi, kuid järgmistel päevadel said nõukoja liikmed peaminister Kaja Kallaselt telefonitsi teada, et nende teeneid enam ei vajata. Teadusnõukoja juhile Irja Lutsarile helistas Kallas teisipäeva õhtul ja selle liikmele Krista Fischerile kolmapäeva hommikul. Mõlemad kuulsid, et nad on oma tööst väsinud ning seetõttu vahetatakse teadusnõukoda välja. Nõukoja liikmete sõnul nad oma tööst väsinud polnud.

Otsuse muudab kummaliseks seegi, et Postimehele teadaolevalt ei kuulnud tervise- ja tööminister Tanel Kiik (KE) teadusnõukoja senise koosseisu laialisaatmisest peaminister Kallaselt, vaid hoopis teistelt inimestelt.

Kommentaarid (41)
Copy
Tagasi üles