Puudulik lumekoristus läheb Haabersti teehooldajale maksma ligi 15 000 eurot (1)

Sven Randlaid
, ajakirjanik
Copy
Lumekoristus Tallinnas.
Lumekoristus Tallinnas. Foto: Konstantin Sednev

Haabersti linnaosavalitsus kontrollis linnaosa teedel ning tänavatel libeduse- ja lumetõrjet ning fikseeris lepingupartneri Eesti Keskkonnateenused AS töös mitmeid puudusi. Seetõttu arvab linnaosavalitsus teehooldaja teenustasust maha 14 910 eurot.

Haabersti linnaosavanem Oleg Siljanov sõnas, et kontroll lume- ja libedustõrje teostamise üle linnaosas on igapäevane. «Lumekoristus linnaosa teedel ja tänavatel on kriitilise tähtsusega teenus, mis mõjutab elanike igapäevaelu ja seetõttu on väga oluline, et see oleks nõuetekohaselt tagatud,» ütles linnaosavanem.

«Vaatamata linnaosavalitsuse lepingupartneri pikaajalisele kogemusele tänavate hoolduse valdkonnas, sealhulgas ka varasemale kogemusele Haabersti linnaosa tänavate hooldamisel, ei ole ettevõte eelmisel nädalal lumetõrje töödega nõuetekohaselt ja õigeaegselt hakkama saanud. 24. ja 25. detsembril teostatud tööde kvaliteedi kontrollimise käigus tuvastasime puudused nii tööde kvaliteedi kui ka töödeks ettenähtud hooldustsükli aja ületamisel,» rääkis Siljanov ning lisas, et linnaosavalitsus rakendas seetõttu ettevõttele töövõtulepingu rikkumise eest sanktsioone 14 910 euro ulatuses.

Siljanov nentis, et kahjuks on ka täna veel osad linnaosa tänavad lumepudrused ja raskesti läbitavad, kuid Eesti Keskkonnateenused AS on lubanud puudused likvideerida hiljemalt 28. detsembril.

Linnaosavanem kinnitas, et liikumistingimused Haaberstis lähipäevil paranevad.

Haabersti linnaosa tänavate, kvartalisiseste teede ja kõnniteede talvist hooldust teostab Eesti Keskkonnateenused AS, kellega sõlmiti hooldusleping järgnevaks kuueaastaseks perioodiks 1. juulil 2021.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles