Prokurör Aro Siinmaale esitati kahtlustus valeütluste andmises (4)

Loora-Elisabet Lomp
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Ringkonnaprokurör Aro Siinmaa.
Ringkonnaprokurör Aro Siinmaa. Foto: Sille Annuk

Eelmisel nädalal peeti kinni Lõuna ringkonnaprokuratuuri prokurör Aro Siinmaa, kellele esitati kahtlustus tunnistajana väärteomenetluses valeütluste andmises.

22. detsembril pidasid kaitsepolitseiameti töötajad kinni ringkonnaprokurör Aro Siinmaa, kellele esitati kahtlustus kahel korral valeütluste andmises. Esitatud kahtlustuse järgi on ta valeütlusi andnud ühe väärteomenetluse raames, kus teda kuulati üle tunnistajana. Siinmaa vabastati samal päeval pärast menetlustoimingute läbi viimist.

«Tänaseks teada olev info oli piisav kahtlustuse esitamiseks. Prokuratuur peab äärmiselt oluliseks seda, et meie töötajate usaldusväärsus oleks väljaspool küsimust ning kontrollime kahtlusi täie tõsidusega,» ütles peaprokurör Andres Parmas.

Parmase sõnul on Siinmaa hinnatud kolleeg ning tema kinnitusel teeb prokuratuur koos uurimisasutusega kõik selleks, et menetlus võimalikult kiiresti lõpuni viia. «Austame süütuse presumptsiooni, mis ei luba kedagi kuriteos süüdiolevana käsitleda enne, kui tema suhtes on jõustunud süüdimõistev kohtuotsus ning seetõttu jätkab Aro Siinmaa oma tööd prokurörina,» lisas peaprokurör Parmas.

Kriminaalmenetlust viib läbi kaitsepolitseiamet ning juhib riigiprokuratuuri järelevalveosakond.

Aro Siinmaa töötab prokuratuuris 1993. aastast. Prokuratuur valis Siinmaa 2005. aastal aasta prokuröriks, põhjendades seda tema panusega varastatud autode organiseeritud tagasimüümisele piiri panemises Lõuna–Eestis. Samuti tunnustas prokratuur Aro Siinmaad tema töö eest Tartu organiseeritud lõbumajade likvideerimisel.

Siinmaa on olnud prokurör paljudes suurtes kriminaalmenetlustes, muu hulgas on ta viimasel ajal tegelenud näiteks Leedu autorvaraste jõugu liikmete kohtu ette toomisega.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles