FOTOD Oleviste kirikus jagati abivajajatele toidupakke (2)

Brita-Maria Alas
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Oleviste kirikus jagati toidupakke koduta ja puuduses inimestele. Jagamine asendab viiruse tõusu ära jäävat kontsert-jumalateenistust, mida Olevistes on korraldatud alates 2002. aastast.
Oleviste kirikus jagati toidupakke koduta ja puuduses inimestele. Jagamine asendab viiruse tõusu ära jäävat kontsert-jumalateenistust, mida Olevistes on korraldatud alates 2002. aastast. Foto: Tairo Lutter

Kolmapäeva keskpäeval jagati Oleviste kirikus ära jäänud kontsert-jumalateenistuse asemel koduta ja puuduses inimestele toidupakke. 

Kiriku vanempastor Siim Teekeli sõnul olid oodatud kõik, kes tundsid, et neil on toiduabi tarvis. Pastori sõnul on suur rõõm näha, et inimesed hoolivad üksteisest ja aitavad hea meelega õlga alla panna ühiskonna kitsaskohtades. Seda ka praeguste energiahindade ja üldise hinnatõusu taustal, kui kiriku abi kuluks ära: «Igal ajastul on tarvis vabatahtlikke inimesi, kes astuvad nõrgemate nimel enda mugavustsoonist välja ja leiavad aega ligimese jaoks. Seda aastaringselt, mitte ainult jõulupühadel,» lisas ta.

Toidupakkide jagamine asendas viiruse tõusu tõttu tühistatud jumalateenistust, mida on Olevistes korraldatud alates 2002. aastast.

«Tavapäraselt tulevad meile pühaderõõmu otsima mitmed sajad inimesed, kuid piirangute tõttu saame lubada kirikus vaid 50-protsendilist täituvust, mistõttu tuleks pooled meie tavapärastest külalistest välja külma kätte jätta. Seda me aga lubada ei saa. Kõigil ei ole ka koroonapasse ning seetõttu piirdume sel aastal ainult toidujagamisega,» ütles Teekel.

Toidujagamine toimus tänu vabatahtlikele annetajatele, nende seas nii vastavad ühendused kui ka toidupood.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles