Uurimine: Tartus gaasiplahvatuse korraldanud mees tahtis end õhku lasta

Liina Ludvig
, Tartu Postimehe ajakirjanik
Copy
Plahvatuse järel süttis korter põlema. Korteris viibinud 46-aastasel Aavol ja päästetöötajal õnnestus sealt ruttu redeli abil alla ronida. 
Plahvatuse järel süttis korter põlema. Korteris viibinud 46-aastasel Aavol ja päästetöötajal õnnestus sealt ruttu redeli abil alla ronida. Foto: Kristjan Teedema

Augusti keskel Tartus Jaama 77 kortermajas aset leidnud traagilise õnnetuse uurimine on lõppenud. Nii mõnedki küsimused jäävadki vastuseta, aga kindel on see, et korteris viibinud 46-aastane Aavo kavatses oma elu tol päeval lõpetada.

On teada, et Aavo helistas umbes pool tundi enne plahvatust sõbrale ja rääkis, et ei taha enam elada ning laseb end õhku. Kuna sõber oli siis Tartust kaugel, saatis ta asja uurima 33-aastase naise, kes oli olnud Aavo elukaaslane.

Naine läks Jaama tänava korteri juurde, kuhu ta sisse ei pääsenud, aga tundis ukse vahelt gaasilõhna ja helistas häirekeskusesse. Seda, et ta õnnetuse eel Aavoga tülli läinud oleks, uurimisest ei selgunud.

Tähtis asi jäi ütlemata

Naisel oli aga teadmine selle kohta, et Aavo oli varemgi oma elu kallale kippunud. Selle jättis ta häirekeskusele mainimata. «Ta vuristas ette oma aadressi ja isikukoodi, aga seda, et mehel võib olla soov seal gaasi sees olla ja ennast ära tappa, ta ei rääkinud,» ütles Lõuna ringkonnaprokuratuuri juhtivprokurör Kairi Kald­oja.

Naine põhjendas hiljem uurijale, et oli helistamise ajal šokis, kuigi teab, et iga infokild on häirekeskusele oluline. Kaldoja sõnul pole põhjust arvata, et naine midagi tahtlikult varjas. Saab vaid nentida, et tulnuks rääkida rohkem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles