Toomas Hendrik Ilves nimetas Soome eksvälisministrit klouniks (33)

Copy
Toomas Hendrik Ilves FOTO: Madis Veltman
Toomas Hendrik Ilves FOTO: Madis Veltman Foto: Madis Veltman

Erkki Tuomioja sotsiaalmeediapostitus ajendas endise Eesti riigipead Toomas Hendrik Ilvest Soome eksvälisministrit pilkama.

Ilves meenutab, kuidas Tuomioja süüdistas teda, toona ametis olevat Eesti presidenti, USA luureameti CIA agendiks olemises.

«Maksan sellele klounile 10 000 eurot, kui ta suudab tõestada oma süüdistust (NB! Ta tegi seda ametis oleva Soome välisministrina), nagu oleks toona võimul olnud Eesti president olnud CIA agent. Päris naljakas on nüüd lugeda seda haledat vingumist,» säutsus Ilves Twitteris.

Ilves viitab Tuomioja värskele postitusele Facebookis ja oma blogis, kus ta tõrjub süüdistusi, nagu oleks ta kunagise Saksa DV luureteenistuse Stasiga koostööd teinud. Ühtlasi on sotsiaaldemokraadist Soome eksvälisminister valmis 10 000 euro peale kihla vedama, et tema nime kurikuulsast Tiitineni nimekirjast ei leia.

Teadaolevalt on Tiitineni nimekirjas andmed 18 isiku kohta, kes väidetavalt olid Soomes ühenduses Stasiga. Enam kui kümme aastat tagasi teatas Soome kaitsepolitsei, et ei kavatse nimekirja avalikustada.

«Hoidsin 25 riigiteenistuses oldud aasta jooksul keelt hammaste taga, kui mõni Soome ametnik käitus groteskselt,» jätkab Ilves oma postituses. «Näiteks kuidas eestlased olid psühholoogiliselt traumeeritud, kuidas mina olin CIA-s, kuidas «Eesti polnud päris riik»».

«No longer, ystävät, no longer,» rõhutab Ilves.

Kommentaarid (33)
Copy
Tagasi üles