Pärnu‒Uulu teelõik ehitatakse ligi 40 miljoni euro eest neljarealiseks

BNS
Copy
2+2 lahendus Pärnust Uulu ja Saugai on tubli, aga mis saab edasi kuni Ikla ja Tallinnani?
2+2 lahendus Pärnust Uulu ja Saugai on tubli, aga mis saab edasi kuni Ikla ja Tallinnani? Foto: Ants Liigus

Transpordiamet kuulutas välja riigihanke Tallinna‒Pärnu‒Ikla riigitee kilomeetrite 133,4–143 Pärnu‒Uulu 2+2 teelõigu ehituseks, mis läheb eeldatavalt maksma 38,4 miljonit eurot.

«Tegemist on järgnevate aastate ühe suurema investeeringuga maanteetaristusse,» ütles transpordiameti lääne üksuse juhataja Hannes Vaidla pressiteates.

Tee ehitatakse välja nelja sõidurajaga maanteeks, et suurendada liiklusohutust, maantee läbilaskvust ja parandada sõidumugavust. Liiklusuuring näitab, et sel lõigul on prognoositav liiklussagedus üle 15 000 sõiduki ööpäevas ja raskeliikluse osa üle 20 protsendi.

Pärnu–Uulu neljarealisele lõigule kavandatakse kaks eritasandilist liiklussõlme, mitu jalakäijatunnelit ja metsloomade teeületuskohad.

Tööde käigus rekonstrueeritakse maaparandussüsteeme, lammutatakse ja ehitatakse uus Uulu sild, ehitatakse Rannametsa tee fooriga reguleeritav ristmik, rajatakse Tõllapulga ja Uulu eritasandilised liiklussõlmed, ehitatakse neli jalgratta- ja jalgtee tunnelit ning kolm ringristmikku, ühendusteid ning ligi kolm kilomeetrit jalgratta- ja jalgteid, samuti paigaldatakse muutuvteabega liiklusmärgid.

Pärnu‒Uulu neljarajalise teelõigu projekteerija on Skepast&Puhkim.

Riigihanke eeldatavaks maksumuseks 38,4 miljonit eurot ilma käibemaksuta. Tööde eeldatav algus on 2022. aasta mai ja teostamise tähtaeg 30 kuud. Tegemist on Euroopa Ühtekuuluvusfondist rahastatava projektiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles