President Karis: valitsuse ja teadlaste erinevad signaalid tekitavad tavainimestes segadust (1)

Kuku Raadio
Copy
05.10.2021, Tallinn
President Alar Karis
Foto Mihkel Maripuu, Postimees
05.10.2021, Tallinn President Alar Karis Foto Mihkel Maripuu, Postimees Foto: Mihkel Maripuu

President Alar Karis ütles aastalõpuintervjuus Kuku raadiole, et mõistab, kui koroonakriisi algul oli kommunikatsioon segane, aga kui ka neljandas laines annavad valitsusliikmed, teadusnõukoda ja ka teadlased, kellel on samuti oma arvamus, erinevaid signaale, siis kasvab see tavainimesel väga ruttu üle pea ja ta ei saa enam millestki aru.

Rääkides ühiskonna lõhestumisest, ütles president Alar Karis, et me näeme, et iga teema, mis üles võetakse ja arutusele tuleb, lõhestab automaatselt ühiskonna kaheks ja seda veel enne, kui hakatakse teemasid üldse sügavuti arutama. Ta lausus, et eks niidirull, millega seda kõike kokku nõeluda on tal ju olemas, aga pole mõtet ka tormata, sest võib-olla teed vale piste ja siis peab hakkama iseenda õmblusi parandama.

Riigipea kiitis Eesti tegutsemist ÜRO Julgeolekunõukogu liikmena ja lausus, vastates küsimusele, mis võiks olla meie järgmine suur diplomaatiline eesmärk, et küll need eesmärgid tekivad, nad tuleb lihtsalt üles korjata, kliima ja julgeolekuküsimused koos on üks teema, millega tuleb tegeleda.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles