Väliskomisjon soovitab vähendada saatkondade arvu Euroopas

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti saatkond Moskvas
Eesti saatkond Moskvas Foto: Mati Hiis / Õhtuleht

Riigikogu väliskomisjon kiitis oma tänasel istungil heaks arvamuse Eesti välisesinduste võrgustiku kohta, mille eesmärk on esitada omapoolsed järeldused ja soovitused, kuidas  muutuvas maailmas ja piiratud ressursside juures Eesti huve paremini esindada ja kaitsta.

«Piiratud ressursside juures on äärmiselt tähtis pidev analüüs Eesti esindatusest maailmas, kodanike huvide kaitsest ja meie tuntuse kasvatamise nimel tehtavast tööst. Sellele kavatseb komisjon ka edaspidi tähelepanu pöörata,» ütles väliskomisjoni esimees Marko Mihkelson.

Väliskomisjoni arvamus tugineb komisjoni poolt tellitud uuringuile ja kuulamistele ning sisaldab komisjoni järeldusi ja soovitusi valitsusele. Väliskomisjon ootab valitsuse ülevaadet soovituste elluviimisest käesoleva aasta lõpuks.

Mihkelson rõhutas, et valitsus peaks Eesti välispoliitilistest eesmärkidest lähtuvalt tõsiselt kaaluma ressursside ümberjaotamist.

Eesti välispoliitika instituudi mullusest uuringust selgub, et Eesti välisesinduste seas prioriteetseimad on ELi ja NATO peakorterites ning tähtsamate liitlaste pealinnades asuvad, aga ka lähemates naaberriikides, kaugemate liitlaste juures ja ELi naabrusriikides asuvad välisesindused.

Dokumendid

Riigikogu väliskomisjoni arvamus «Eesti esindatus maailmas ja välisesinduste võrgustik»

Eesti välispoliitika instituudi uuring «Eesti välisesinduste võrgustiku olevik ja tulevik»

Välisministeeriumi ülevaade «Eesti välisesindused kuni 2015 ja 2015+»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles