ETTEVAATUST ⟩ Muutlik ilm toob kaasa ohtlikud jääpurikad

Nele Kullerkupp
, reporter-toimetaja
Copy
Jääpurikad ohustavad jalakäijaid ja vara.
Jääpurikad ohustavad jalakäijaid ja vara. Foto: Marko Saarm

Muutlik ilm vahelduvate pluss- ja miinuskraadidega toob kaasa nii libedaohu kui ka ohtlikud jääpurikad. Tallinna linnavalitsus tuletab meelde, et kinnistuomanikud peaksid hoolega jälgima katustele kogunenud lume kogust ning eemaldama lume ja ohtlikud jääpurikad.

Tallinna abilinnapea Vladimir Svet märkis, et linna lepingupartneritest tänavapuhastusettevõtted jälgivad operatiivselt ilmastikutingimusi ning on valmisolekus, et tagada libeduse ennetamine ning muutuvate ilmastikuolude olukorras lume ja libeduse tõrje. «Miinus- ja plusskraadide vaheldusega kaasnevad ka ohtlikud jääpurikad katustel ja libeduseoht kõnniteedel, mis võivad muutuda ohtlikuks tänaval liikuvatele inimestele,» märkis Svet ja lisas: «Seepärast tuleb kinnistu või ehitise omanikel jälgida oma kinnistu ja sõidutee vahel asuva kõnnitee olukorda ja tagada libedusetõrje. Niisamuti tuleb hea seista katustelt lume ja ohtlike jääpurikate eemaldamise eest, arvestades kehtivaid ohutusnõudeid.»

Kinnistu ja sõidutee vahel asuva kõnnitee lumest ja jääst puhastamine ning libedusetõrje on kinnistu või ehitise omaniku korraldada. Ohtlikest jääpurikatest saab teada anda munitsipaalpolitsei telefonil 14410, kes võimalusel võtab ühendust kinnistu omanikuga, et ohtlik olukord likvideerida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles