Tenerife eestlased võtavad uue aasta vastu Aafrika kuumuses, varbad ookeanis

Toomas Kask
, Saatejuht
Copy
Üheksa aastat Tenerifel elanud Merike Teder valab oma vinoteegis Kanaari veini. Tema südameasjaks on saanud eestlastele tutvustada Kanaari veinide erilisust ja väärtust.
Üheksa aastat Tenerifel elanud Merike Teder valab oma vinoteegis Kanaari veini. Tema südameasjaks on saanud eestlastele tutvustada Kanaari veinide erilisust ja väärtust. Foto: Erakogu

Tänavu tuleb uusaasta Tenerifel erilise kuumuse saatel. Nimelt jõudis neljapäeval Kanaari saartele kaliima, ehk sooja õhu ja liivamass, mis mitu korda aastas Aafrika kõrbest üle ookeani saabub. «Läks tõesti väga kuumaks! Sooja lubatakse 28 kraadi. Öösel kampsunit peale ei ole vaja võtta, seega on ilm väga soodne pidutsemiseks,» ütles Postimehele üheksa aastat Tenerifel elanud ettevõtja Merike Teder.

Kui enne pandeemiat sai Merike pere ja sõpradega käia linna keskväljakul vana-aasta ärasaatmise puhul suurel kontserdil, siis koroonaviiruse tõttu on nad tagasihoidlikumad olnud ja pole eriti väljas käinud. «Minu jaoks on kindlasti oluline, et aastavahetusel pista varbad merevette,» märkis ta, lisades, et noored lähevad ikka linna jalutama ja tuttavatega kohtuma.

Vahepeal oli kohalikel juba hirm, et tänavu jäävad vana aasta ärasaatmine ja kolmekuningapäev (mis on kohalikele samuti tähtis püha) üldse ära. Kanaaride valitsus taotles nimelt n-ö komandanditundi vana-aastaõhtuks ja samuti ööks vastu 6. jaanuari, mil on kolmekuningapäev, et vältida liigseid kogunemisi. Riigi ülemkohus ei andnud selleks siiski luba.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles