Valeri Solovei sõnul tahab Putin Baltimaid finlandiseerida (48)

Teet Korsten
, ajakirjanik
Copy
Professor Valeri Solovei 31. detsembril Ehho Moskvõ stuudios.
Professor Valeri Solovei 31. detsembril Ehho Moskvõ stuudios. Foto: Kuvatõmmis/Ehho Moskvõ

Gazpromile kuuluva raadiojaama Ehho Moskvõ populaarse saate «Eriarvamus» aasta viimane külaline oli eile professor Valeri Solovei, kes ennustab lisaks peagi algavale Venemaa-poolsele kallaletungile Ukrainale ka Baltimaade ründamist – eesmärgiga muuta need NATO-välisteks soometunud vasallriikideks.

Vana-aastaõhtuse saate «Eriarvamus» alguses nimetas professor Valeri Solovei ühingu Memorial sulgemist märgliseks sündmuseks, mis tähendavat ühtlasi ka III Vene vabariigi lõppu.

«Nad vaatasid õudusega seda, mis nendega oleks võinud toimuda, ent ei toimunud. Nende jaoks on Memoriali sulgemine kõige selle mahakriipsutamine, mis leidis aset 1991. aasta augustis. Möödunud aastal nad kriipsutasid maha kõik selle, mis oli kirjas Jeltsini konstitutsioonis – võttes häbiväärsel moel vastu nö uue konstitutsiooni. Sel aastal kriipsutasid nad – andke tautoloogia andeks – sümboolselt maha kultuurilis-memoriaalses mõttes,” rääkis Solovei saate alguses «KGB korporatsiooni õigusjärglastest», kes ongi praegu Venemaal võimul.

Kommentaarid (48)
Copy
Tagasi üles