Põhja prefektuur liitis senised kolm jaoskonda kaheks

Copy
Politsei- ja piirivalveamet. Foto on illustratiivne.
Politsei- ja piirivalveamet. Foto on illustratiivne. Foto: Eero Vabamägi

Põhja prefektuuris alustas 1. jaanuarist varasema kolme asemel tööd kaks uut jaoskonda.

Põhja prefekti Joosep Kaasiku sõnul on muudatuste eesmärk korrastada juhtimisulatust ja vähendada juhtimiskulusid. Kolme jaoskonna asemel kahe uue loomisel vabanes juhtimiskulude arvelt eelarvesse summa, mis on suurusjärgu poolest võrreldav ligikaudu 50 eesliinitöötaja miinimumpalga tõstmisega 1500 euroni.

Sellest aastast läheb politsei üle uuele palgasüsteemile ning kõigi politseiametnike miinimumpalgaks on 1500 eurot.

Põhja prefektuuri jaoskondadega seotud muudatused ei puuduta eesliinitöötajate ametikohti. Vastloodud jaoskonnad on isikkoosseisult Eesti suurimad, teenindades Eesti rahvarohkeimat linna ja maakonda. Põhja prefektuuris on aasta alguse seisuga tööl veidi üle 1400 inimese.

Politseinikud jäävad töötama Tallinnas nii Rahumäe tee, Kolde puiestee kui ka Pinna tänava hoones. Piirkonnapolitseinikud töötavad endiselt nendes asukohtades, mis on nende tööpiirkonnale kõige lähemal. Piirkonnapolitseinike kontaktid ja nende teeninduspiirkonna leiab politsei kodulehelt.

Lääne-Harju politseijaoskonna juhina alustab Lea Bärenson, kes on politseis töötanud nii välijuhi, piirkonnavanema kui ka talituse juhina. Lääne-Harju politseijaoskonna patrullitalituse juht on Lennart Kams ning menetlustalituse juht Rainis Sinikas. Lääne-Harju politseijaoskonna teeninduspiirkond on Tallinna Põhja-Tallinna, Mustamäe, Kristiine, Haabersti ja Nõmme linnaosa, Keila linn ning Harku, Kiili, Lääne-Harju, Saku ja Saue vald.

Ida-Harju politseijaoskonna juht on Roger Kumm, kes juhtis ka senist Ida-Harju jaoskonda. Ida-Harju politseijaoskonna patrullitalituse juht on Pirko Pärila ja menetlustalituse juht Inna Toater. Ida-Harju politseijaoskonna teeninduspiirkond on Tallinna Kesklinna, Lasnamäe ja Pirita linnaosa, Loksa ja Maardu linn ning Anija, Jõelähtme, Kose, Kuusalu, Raasiku, Rae ja Viimsi vald.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles