Politsei aastavahetuse väljakutsed: lumeingel, eksinud inimesed ja mõned täis tehtud püksid

Loora-Elisabet Lomp
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Politseid teavitas raskest kuriteost kahtlustatav ise.
Politseid teavitas raskest kuriteost kahtlustatav ise. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Aastavahetus oli töine mitte ainult koroonaerandi saanud meelelahutusürituste korraldajatele, vaid ka kiirabile ja politseile. Lõuna prefektuur avaldas aastavahetuse kõige kummalisemad väljakutsed. 

«Politsei sai teate, et Viljandis on kõnniteel pikali joobes mees. Patrulli saabudes oli mees tõesti teel pikali, aga ütles, et kõik on hästi, tema teeb lihtsalt lumeingleid. Politsei viis ta siiski igaks juhuks ära koju pead välja puhkama,» tõi Lõuna prefektuur sotsiaalmeedias välja. 

Veel sai ka Võrumaal politsei teate, et 41-aastane poeg läks emaga tülli, sest poeg oli joobes peaga püksi lasknud ning kui ema käskis püksid ära vahetada, sai mees tema peale tigedaks, kirjeldas politsei. «Patrulli saabudes ei olnud mees ikka veel pükse kuivade vastu vahetanud ning et ta ründas ka politseinikke, viidi ta kainenema,» lisas politsei. 

Viljandist teatati politseile, et mees paugutas relvataolisest esemest õhku. Patrull selgitas, et lasud tehti stardipüstolist, mees oli kaine ja selgitas, et kuna tal ilutuld ei olnud, tegi ta selle asemel stardipüstolist pidulikku pauku. Politsei võttis relva hoiule. 

«Politsei sai teate, et Valgamaal oleks vaja korrakaitsjate abi, kuna kupli vahelt tilgub vett. Helistajale anti mure lahendamiseks õige kontakt,» tõdes Lõuna prefektuur. 

Veel sai politsei teate, et üks mees ärkas hoovis, aga ei teadnud, kus täpselt. Ta eeldas, et on kuskil Tallinna külje all. «Politseile näitas infosüsteem helistaja asukohaks hoopis Võrumaad. Selgus, et mees oli kangete jookidega üle pingutanud ning ärgates ei saanud aru, et on Võru vallas omaenda koduhoovis. Patrulli saabudes tuli ta ise politseinikele väravale vastu, tundis oma kodu ära ja vabandas arusaamatuse pärast,» märkis prefektuur. 

Politseile teatati ka juhtumist, kus Põlvas kutsus mees aastavahetuseks külla sõbra, kes läks napsitamisega hoogu, urineeris korteriomaniku voodi täis ja keeldus soojast sängist lahkumast. Patrull viis tülika külalise kainenema.

«Politsei sai teate, et Tõrva suunas kõnnib sõiduteel eakas mees, kes ei leia kodu üles. Patrull sai kiirelt aru, milles mure. Nimelt oli mees Lätist Eestisse ekslema sattunud, mistõttu ei tundunudki ükski maja ega tänav talle tuttav. Läti politsei viis mehe koju,» kirjutas Lõuna prefektuur. 

Tartu kesklinnas aga läksid uue aasta esimestel tundidel kaks meest tülli leivapätsi pärast, mida nad ei suutnud omavahel ära jagada. Rüseluses rebis üks teisel jope varruka küljest, märkis politsei. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles