Kurjategijad petsid kahelt inimeselt välja kokku 9700 eurot (1)

BNS
Copy
Telefonikelmuste ohvriks sattumise vältimiseks tuleb katkestada kõne, mitte jagada oma paroole ega laadida arvutisse tundmatut tarkvara.
Telefonikelmuste ohvriks sattumise vältimiseks tuleb katkestada kõne, mitte jagada oma paroole ega laadida arvutisse tundmatut tarkvara. Foto: Arvo Meeks

Põhja prefektuur sai teisipäeval teate detsembris sooritatud kahe kelmuse kohta, mille käigus said kurjategijad kokku 9700 eurot.

17. detsembril helistati Keilas elavale 75-aastasele naisele, kellele öeldi, et tema kontolt üritatakse raha välja võtta ja juhtumit uuritakse. Seejärel võttis eaka naisega ühendust väidetav uurija, kes palus asjaolude kontrollimiseks alla laadida rakendus AnyDesk.

Kuna naisel oli see programm juba installeeritud, siis pääseski tuvastamata inimene kaugjuurdepääsu tema arvutile ja pangakontole, mille tulemusena kanti naise kontolt tundmatule inimesele üle ligi 4000 eurot.

23. detsembril helistas Lasnamäel elavale 49-aastasele mehele end politseinikuks nimetav isik ja teatas, et keegi soovib tema nimel võtta laenu. Probleemi lahendamiseks suunati kõne edasi väidetavale pangatöötajale, kes palus mehel asjaolude kontrollimiseks alla laadida rakendus AnyDesk, siseneda mobiilipanka ja kinnitada kontrolltehing, mida avaldaja vastavalt juhistele ka tegi. Selle tulemusena tehti mehega seotud ettevõtte kontolt ligi 5700-eurone ülekanne tundmatu inimese kontole.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles