Koolid alustavad uut õppeveerandit testimisega

Ulla Länts
, ajakirjanik
Copy
Koroona kiirtestid anti mõnel pool koolist õpilastele koju kaasa, et nood end juba enne tagasi kooli minekut testiksid.
Koroona kiirtestid anti mõnel pool koolist õpilastele koju kaasa, et nood end juba enne tagasi kooli minekut testiksid. Foto: Sander Ilvest

Haridusministeerium peab kõige olulisemaks koolide avatuna hoidmist ning kohustab koole testimisega jätkama. Testida on vaja kuni juunikuuni. Ministeeriumi teatel tuleb kahel esimesel vaheaja järgsel koolinädalal korraldada testimist kaks korda nädalas kogu kooliperele.

Koolid kinnitavad, et saavad testimisega hakkama ja uue õppeveerandi esimene hommik algab just nimelt testide tegemisega.

Tallinna 21. kooli direktor Meelis Kond rääkis, et teste jätkub praegu kõigile. «Vahepeal tegime neid küll ainult mittevaktsineeritutele, aga praktika näitas, et haigestunute hulgas oli nii vaktsineeritud kui vaktsineerimata õpilasi. Uue õppeveerandi alguses testime kõiki õpilasi,» kinnitas ta. Kond selgitas, et kuna algklasside õpilased on vaktsineerimata, siis nemad tegid siiani nädalas ühe testi kodus ning teise koolis. Ta lausus, et vanemate klasside õpilastega probleeme pole, sest nemad on enamuses vaktsineeritud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles